Monika Rajić sudjeluje na Balkanskom prvenstvu u karateu

Monika Rajić sudjeluje na Balkanskom prvenstvu u karateu

Monika Rajić, reprezentativka BiH i članica karate kluba EMPI Prozor Rama idućeg vikenda nastupa na Balkanskom karate prvenstvu koje će se održati u Poreču(Hrvatska). Rajićeva sutra odlazi u Poreč sa reprezentacijom BiH  a  nastupiti će u kategoriji seniorke -61 kg.

Grad Poreč  je  domaćin Balkanskog prvenstva u karateu na kojem će sudjelovati više od 1.000 sportaša iz regije

23. Balkansko karate prvenstvo za seniore, 25. Balkansko karate prvenstvo za djecu te 4. Balkansko karate prvenstvo za veterane održat će se od 15. do 17. listopada na borilištima Sportske dvorane Intersport.

Organizator natjecanja je Karate federacija Balkana  koja ističe kako je čast okupiti mnogo starih i novih karate prijatelja iz regije upravo u Poreču. Kako je Covid-19 pandemija poremetila mnoge planove, prvotni domaćin natjecanja bio je primoran prepustiti organizaciju, a Hrvatski karate savez pokazao se kao idealna zamjena s obzirom na uigran tim i brojna uspješna ovogodišnja domaćinstva.

Za sada su se na karate prvenstvo Balkana prijavili sportaši iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Turske, Grčke, Crne Gore i Makedonije, a očekuje se više od 1000 natjecatelja. Zanimljivo je kako će se u Poreču okupiti gotovo sve karate generacije, što se podudara s ciljem Balkanskog prvenstva – pokazati koliko je karate pozitivan i popularan sport.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar