Mostarac se s krivotvorenom diplomom pokušao zaposliti u MUP-u HNŽ-a

Mostarac se s krivotvorenom diplomom pokušao zaposliti u MUP-u HNŽ-a

Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije je dana 11.04.2023. godine podiglo optužnicu protiv H.B. (1979.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprave iz čl. 373. st.2. u vezi sa st.1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ F BiH).

Optužnica je u cijelosti potvrđena od strane suca za prethodno saslušanje Općinskog suda u Mostaru

Naime,  optužnicom se H.B. tereti da je dana 14.04.2021 godine u Mostaru, prilikom prijave na Javni natječaj od 03.04.2021. godine za prijem namještenika na radno mjesto Viši
referent VKV automehaničar u Odjelu prometne tehnike naoružanja i tehničke zaštite MUP-a HNŽ Mostar, predao ovjerenu presliku diplome o završenoj srednjoj stručnoj školi, izdatu od strane JU Mješovita srednja saobraćajna škola u Sarajevu, na koje radno mjesto je i izabran, a nakon čega je u fazi provjere validnosti priložene diplome utvrđeno da imenovani ne prolazi kroz evidencije navedene škole, odnosno, da ista nije izdala navedenu diplomu, što mu je bilo poznato, te je tako, na taj način, lažnu javnu ispravu uporabio kao pravu, čime je počinio kazneno djelo “krivotvorenje isprave”, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva.

Dana 22.05.2023 godina u Općinskom sudu u Mostaru održat će se ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženog H.B.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar