MUP HNŽ: Upozorenje vozačima

MUP HNŽ: Upozorenje vozačima

MUP Hercegovačko – neretvanske županije (HNK) objavio je priopćenje u kojem upozorava sve vozače da na vrijeme osiguraju zakonom predviđenu zimsku opremu za motorna vozila, u vremenskom razdoblju od 1.11.2021. godine do 1.4.2022. godine na teritoriji BiH.

Motorna vozila moraju imati odgovarajuću zimsku opremu kako slijedi: Motorna vozila do osam sjedišta i motorna vozila najveće dozvoljene mase do 3,5 tone, moraju imati pneumatike sa zimskim profilima na svim točkovima (dubina gazećeg sloja minimalno 4mm).

Ako su na motornom vozilu ljetni pneumatici dubina gazećeg sloja mora biti minimalna 4 mm i u priboru odgovarajući lanci koji se postavljaju na pogonske točkove u slučaju zimskih uvjeta

Motorna vozila sa više od osam sjedišta i najveće dozvoljene mase preko 3,5 tone, zimski pneumatici moraju imati dubinu gazećeg sloja minimalno 4 mm, lance za snijeg i priručni alat (lopata i vreće sa pijeskom). Ako su pneumatici sa ljetnim profilom dubina gazećeg sloja mora biti minimalna 4 mm, odgovarajući lanci koji se stavljaju na pogonske točkove, te odgovarajući alat i vreća sa pijeskom.

MUP-a HNK apelira na sve vozače motornih vozila da na vrijeme osiguraju zakonom predviđenu zimsku opremu, u suprotnom će biti  sankcionirani u skladu sa članom 228. Zakona o sigurnosti prometa na cestama u BiH, navedeno je u priopćenju MUP-a HNŽ.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar