• Salezijanac Josip Soldo iz Rame želi u Etiopiji otvoriti pekaru, traži pomoć dobrih ljudi
  • Salezijanac Josip Soldo iz Rame želi u Etiopiji otvoriti pekaru, traži pomoć dobrih ljudi
  • Salezijanac Josip Soldo iz Rame želi u Etiopiji otvoriti pekaru, traži pomoć dobrih ljudi
  • Salezijanac Josip Soldo iz Rame želi u Etiopiji otvoriti pekaru, traži pomoć dobrih ljudi

Salezijanac Josip Soldo iz Rame želi u Etiopiji otvoriti pekaru, traži pomoć dobrih ljudi

Salezijancu Josipu Soldi, rodom iz Rame – župa Prozor, a koji je trenutno u misiji u Etiopiji, neprestano stižu poruke, kako kaže dobrih ljudi, o tome kako je moguće pomoći centru i zajednici u kojoj živi.  
“Trenutno sam u zajednici koja je izgrađena 2008. godine. Kompleks je jako velik i ciljano je napravljen da bi se pomagalo djecu i mlade s ulice. Prvi prioritet su dječaci koji žive na ulici, za koje se brinemo i trudimo se oko njihove reintegracije”, započeo je Josip svoju objavu putem društvene mreže.
U improviziranoj pekari centra trenutno rade 150 peciva dnevno
Obzirom da je kruh u zajednici u kojoj žive prilično skup i ne može se kupiti svaki dan, te uz činjenicu da zajednica ima školu za kuhare Josip je pokrenuo školu pečenja kruha, vjerujući da ga je Bog podario nekim praktičnim spoznajama. “To je poprilično primitivno sve, polaznici škole ovdje ne znaju ništa. Primarni tečaj je već prošlo oko trideset učenika koji dolaze izvana na nastavu u centar, a sada ću obučavati drugu grupu isto oko trideset učenika. Imam nekoliko dečkiju, njih obučavam svaki dan i s njima spremam kruh za svu djecu i naše radnike koji žive kod nas. To je ca. 150 peciva svaki dan”, pojašnjava Josip.
Josip naglašava da ima želju pokrenuti pravu pekaru u centru, što predstavlja veliki poduhvat, ali njome bi pokrili veliki radijus aktivnosti:
1. Škola pečenja kruha bi bila puno veća i kvalitetnija, a to znači više djece, više zanata, a manje siromaštva i djece na ulici
2. Ujedno bi pokrenuli proizvodnju kruha, a djeca s ulice bi dobila barem komad kruha na dan
3. Nova radna mjesta za nastavnike i dječake koje bi na taj način mogli rehabilitirati
4. Od prodaje kruha bi se mogla financirati struja i dio školarina za djecu
Projekt je ovo koji Josip želi pokrenuti i zbog toga mu treba pomoć dobrih ljudi. Riječ je o cifri od 50.000,00 eura. “Ako netko može pomoći, a svaka je pomoć dobrodošla, čak i ona najmanja. Dragi Bog će vašu darežljivost uzvratiti svojim blagoslovom. Ako imate želju poslati neku pomoć, a novac možete uplatiti na račun”, kazao je Soldo uz podatke o računu koji su navedeni u nastavku.
Podaci za donaciju

Vlasnik računa: HRVATSKA SALEZIJANSKA PROVINCIJA

Adresa: Omiška 8, 10 000 ZAGREB

Banka: ZAGREBAČKA BANKA
Adresa: Trg bana Jelačića 10, 10 000 Zagreb, Croatia
IBAN: HR2623600001101275240
SWIFT code: ZABAHR2X (za uplate iz inozemstva)

U opis plaćanja obavezno naznačiti za koga je donacija s obzirom da ljudi uplaćuju za Ganu i Ruandu. Najbolje je napisati opis plaćanja: Za misije u Etiopiji.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar