Na današnjoj sjednici Vlade HNŽ : Niz financijskih odluka i tehnološki višci u školama

Na današnjoj sjednici Vlade HNŽ : Niz financijskih odluka i tehnološki višci u školama

Na danas održanoj 67. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije utvrdila je Nacrt zakona o utvrđivanju i načinu izmirenja unutarnjeg duga HNŽ-a, koji će uputiti u daljnju skupštinsku proceduru.

Također, Vlada je usvojila niz odluka iz resora Ministarstva financija, među kojima: Izvješće o izvršenju proračuna HNŽ-a za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine, Odluku o isplati obveza iz travnja, svibnja, lipnja, srpnja i kolovoza 2014. godine iz prihoda ostvarenih u mjesecu rujnu 2014. godine, Zaključak o usklađivanju rashoda s prihodima za razdoblje od 1. do 30. rujna ove godine, Operativni plan za mjesec rujan 2014. godine, Odluku o privremenom obustavljanju izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka u proračunu HNŽ-a za mjesec rujan 2014. godine i Odluku o utvrđivanju grantova za isplatu za mjesec rujan 2014. godine.

Vlada je usvojila Odluku o davanju suglasnosti na Izvješće o radu i Financijsko izvješće za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2014. godine Doma za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba u Stocu.
Također, usvojen je Zaključak o prihvaćanju partnerstva za sufinanciranje Projekta „Povećanje energetske efikasnosti u javnim objektima na području F BiH“, koji bi se, ukoliko bude odobren, implementirao u tome domu u suradnji s UNDP-om i Fondom za okoliš F BiH.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada je poduprla održavanje simpozija Jedanaesta mostarska psihijatrijska subota i Trećeg kongresa kirurga Federacije BiH s međunarodnim sudjelovanjem, u iznosu od po 1.500 KM.
Iz resora Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede usvojen je Program utroška novčanih sredstava prikupljenih prenamjenama poljoprivrednog zemljišta, koja će se koristiti za financiranje projekta zaštite i uređenja poljoprivrednog zemljišta i uspostavu informacijskog sustava za zemljište u 2014. godini u ukupnom iznosu od 807.518. KM.

Vlada je na današnjoj sjednici razmotrila i prihvatila Izvješće Povjerenstva za zbrinjavanje tehnološkog viška u osnovnim školama HNŽ, u kojem se ističe kako su 122 prosvjetna djelatnika proglašena tehnološkim viškom, te je za njih 116 pronađeno adekvatno rješenje, koje je 108 djelatnika prihvatilo. Za šest djelatnika, zbog nedostatka sati, nije bilo moguće pronaći odgovarajuće rješenje.

Također, Vlada je, vodeći se pravom na obrazovanje sukladno mogućnostima i sposobnostima, te pružajući učenicima mogućnost obrazovanja u njihovoj općini i specifičnošću općina u smislu udaljenosti najbliže srednje škole, usvojila zaključak kojim je ovlastila Ministarstvo da izda suglasnost na predloženu organizaciju nastave u ukupno 11 srednjih škola u HNŽ koje imaju manjak učenika.

Vlada je dala suglasnost i na imenovanje Ivana Vukoje za ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing