Na koga je Vlada Republike Hrvatske rasporedila 25,8 milijuna kuna

Na koga je Vlada Republike Hrvatske rasporedila 25,8 milijuna kuna

Vlada Republike Hrvatske je u četvrtak odlučila raspodijeliti 25,8 milijuna kuna za financiranje projekata od interesa za hrvatski narod u BiH. S do sada rekordnih 25,8 milijuna kuna Vlada Hrvatske je odlučila financirati 89 kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH u 2019. godini.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas kazao je da su se pri odabiru projekata vodili kriterijima financiranja razvojnih projekata s dugoročnim učincima za opstojnost hrvatskog naroda u BiH, onih koji se provode u partnerstvu s lokalnom zajednicom te po kriteriju ravnomjerne zemljopisne raspodjele.

U proračunu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske osiguran je dosad najveći iznos za ovu namjenu, točnije 25,8 milijuna kuna. Financijska sredstva raspodijeljena su za 89 programa i projekata i to:

– 34 programa i projekta iz područja kulture – 6.820.000,00 kn
– 17 programa i projekta iz područja obrazovanja i znanosti – 6.290.000,00 kn
– 12 programa i projekta iz područja zdravstva – 6.120.000,00 kn
– 26 programa i projekta iz ostalih područja – 6.570.00,00 kn

Kako je istaknuto, donošenjem Odluke o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, Vlada Republike Hrvatske pruža važnu pomoć i potporu udrugama i ustanovama Hrvata u Bosni i Hercegovini te kroz njih osnažuje i hrabri hrvatski narod u njegovom nastojanju za ostanak i razvoj te očuvanje nacionalnog identiteta.

 

Odluka Vlade RH o raspodjeli 25,8 milijuna kuna

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar