Na području Ljubuškog uhvaćen 31 migrant

Na području Ljubuškog uhvaćen 31 migrant

Policija je u Ljubuškom u noći s 8. na 9. studenoga od 20:00 do 4:00 sata na području Grada Ljubuškog uhvatila 31 migranta u sklopu akcije ”Migrant”, objavila je Uprava policije MUP-a ŽZH u ponedjeljak na svojoj službenoj web stranici.

”Policijski službenici Sektora uniformirane policije MUP-a ŽZH i PU Ljubuški su na području Grada Ljubuškog proveli pojačanu kontrolu ilegalnog boravka i kretanja migranata na način da su postavili devet kontrolnih točaka na području Grada Ljubuškog s 18 policijskih službenika MUP-a ŽZH kojom prilikom su zatekli 31 migranta, a za koje se provjerom utvrdilo da su državljani Sirije, Iraka i Irana”, navode iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Policija je pojačano nadzirala cestovne pravce na području Ljubuškog za koje postoje operativna saznanja da se koriste kao rute za krijumčarenje migranata. ”Tijekom akcije policijski službenici Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH su 8. studenog 2019. godine u 21:10 sati, neposredno uz granični prijelaz Crveni Grm (cca 100 metara), zaustavili vozilo marke Volkswagen Sharan, bh. registracijskih oznaka, kojim je upravljao I.R. (1956.) iz mjesta Radišići, Grad Ljubuški, a koji je u vozilu prevozio osam migranata za koje se provjerom utvrdilo da su državljani Irana. Navedene osobe su provedene u PU Ljubuški gdje su izvršene određene provjere, a o svemu je izvješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH koji se izjasnio da nema elemenata kaznenog djela, nakon čega su navedeni migranti upućeni u Imigracijski centar za azilante”, stoji, između ostaloga, u priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH. ”Uprava policije MUP-a ŽZH će i dalje nastaviti s planiranim aktivnostima u cilju sprječavanja krijumčarenja osoba u suradnji s graničnom policijom, a sukladno potpisanom sporazumu”, navode iz policije.

Podsjećamo, MUP ŽZH kontinuirano provodi akciju ”Migrant” u cilju suzbijanja trgovine ljudima i ilegalnih migracija te migrante na području ŽZH zatiču svakodnevno.

 

/Izvor: Bljesak.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar