Na vrućini prodaje maline kako bi kupio knjige za školu

Na vrućini prodaje maline kako bi kupio knjige za školu

Dječak Jovan Gajić mališan je o kojem ovih dana priča cijela regija. Naime, osmogodišnjak po cijele dane stoji kraj ceste u mjestu Sitnica na Manjači u Republici Srpskoj te prolaznicima prodaje maline. Novcem kojeg zaradi planira kupiti knjige za školu.

– Skupljam novac za knjige i za polazak u školu. Planiram kupiti i novu torbu, a mama je obećala da će me voditi u Banjaluku. Kaže da tamo ima svega za kupiti i svašta za vidjeti, a ja se tome radujem, rekao je dječak, koji je drugi razred osnovne škole završio s odličnim uspjehom.

Osim što se bavi prodajem malina, dječak pomaže održavati malinjak.

– Ujutro ustajem oko šest, zalijevam malinjak, onda berem maline sa sestrom i iznosim pored ceste. Tu imam drveni stolac, suncobran, bocu s vodom, ispričao je mališan, koji priznaje kako ne zna koliko je zaradio jer sam novac daje majci.

Ispričao je kako ljudi dosta kupuju, porazgovaraju s njim, a nerijetko za maline daju i više novca nego što on traži.

Priča o vrijednom mališanu brzo se proširila regijom pa se sada mnogi javljaju kako bi mu pomogli. Posjetit će ga i srpski ministar obrazovanja i kulture te mu pokloniti udžbenike za treći razred, novu školsku torbu i ostali pribor koji mu je potreban, prenosi Index.hr.

(Vijesti.ba)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar