Načelnik općine dr. Jozo Ivančević unatoč opstrukcijama pokušava riješiti problem Doma

Načelnik općine dr. Jozo Ivančević unatoč opstrukcijama pokušava riješiti problem Doma

Prije više od tri tjedna, 10. siječnja 2018. godine,  načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević gostujući na Radio postaji “Rama” upoznao je javnost o problemima Doma za starije i nemoćne. Tada je Ivančević naglasio da su se  problemi pojavili oko imenovanja novih članova Upravnog vijeća naglasivši da nevladina organizacija Kuća mira kao Skupštinu udruge ima Kapitul Franjevačkog samostana Rama Šćit. Također je podvukao da je revizija naložila da se usklade vlasnički odnosi spram ulaganjima. Isto tako je poručio da je općina otvorena za razgovore kako bi se svi promblemi rješili i Dom stavio u funkcij

Kako saznajemo, nekoliko dana poslije održan je sastanak na Šćitu sa predstavnikom Kuće mira  i gvardijanom fra Andrijom Jozić. Na tom razgovoru dogovoreno je da će se sastati pravni timovi Općine i Samostana i Kuće mira kako bi se pravno razrješile eventualne zavrzlame. Budući da ni tada nije postignut nikakav dogovor načelnik dr. Jozo Ivančević je odlučio upoznati provincijala Franjevačke provincije Bosne Srebrne o problemima.

“Budući da se fra Andrija Jozić poziva na imenovanja u Upravno vijeće koje potpisuje Provincija, a ne Kuća mira, Općina je željela upoznati provincijala o svim odnosima i zakonskim propisima koji jasno određuju da je Skupština Kuće mira Kapitul Franjevačkog samostana Rama Šćit i da ona određuje tko će biti u Upravnom vijeću, a ne Provincija.

Vjerujemo da će konačno Provincija i Franjevački samostan prihvatiti zakonske odredbe, a ne svoje interne i na taj način razriješiti ovaj čvor”. – poručili su iz općine Prozor-Rama.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar