Načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević uputio otvoreno pismo fra Andriji Joziću

Načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević uputio otvoreno pismo fra Andriji Joziću

Načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević u ponedjeljak, 15 ožujka 2021. godine uputio je otvoreno pismo fra Andriji Joziću predsjedniku HO Kuća: “Mislim da ramski narod želi rješavanje problema, početak rada Doma, zbrinjavanje starih i nemoćnih te novo zapošljavanje, a  da su mu na vrh glave Vaše patetične prazne objave.

Moj je stav jasan k’o dan: spreman sam na razgovore, spreman sam na nova ulaganja, spreman sam na poštivanje odluke svog Općinskog vijeća. Ako ste i Vi, fra Andrija, spremni na isti način, pozovite kad god hoćete da riješimo svu problematiku. Čekam Vaš poziv”, istaknuto je u otvorenom pismu načelnika Općine dr. Joze Ivančevića

 

Otvoreno pismo načelnika Ivančevića prenosimo u cijelosti.

 

Iako već godinama nisam dobio nikakav dopis od Vas, fra Andrija Joziću, kao predsjednika Humanitarne organizacije Kuća Mira, obveza mi je odgovoriti na Vaše medijske istupe i priopćenja. Zato pišem Vama, a otvoreno pismo ću ustupiti i medijima.

Smatram da narod Rame ne treba ni Vaša ni moja priopćenja, pogotovo ponavljanje već rečenih podataka. O visini temeljnog kapitala u Dom za stare i nemoćne na Šćitu zna vjerojatno već svaki naš sugrađanin, tako što zna da je ulog Kuće Mira 1.333,33 KM a ulog Općine Prozor – Rama 666,67 KM. Narod zna i da je Općina u Dom do sada uložila preko dva milijuna maraka, a zna i da je općinska obveza po zahtjevu Ureda za reviziju utvrditi točan omjer ulaganja. Zna se i da je to zatraženo u sudskom postupku te da je prvostupanjskom nepravomoćnom presudom odbačen općinski zahtjev za utvrđivanje omjera vlasništva. Sa svime smo već izvještavali javnost ali smo unaprijed naglasili da nikakva presuda po tom osnovu neće dovesti do konačnog rješenja. Za rješenje postojeće problematike potreban je dogovor, potrebno je mišljenje cijele Skupštine Kuće Mira kao suosnivača Doma, potrebno je uvažavanje zakonskih propisa.

Vi ste, fra Andrija, odmakli se od ovih obveza. Umjesto sazivanja Skupštine Kuće Mira Vi ste, čujemo od fratara, lažirali zapisnike Skupštine Kuće Mira i krivotvorili potpise! Umjesto pozivanja na dogovor, Vi se obraćate medijima kako bi pričom o presudi zamaglili sve ono negativno što godinama radite po nalogu političkih krugova.

Niti jednom riječju niste ukazali na poštivanje zaključaka Općinskog vijeća Prozor – Rama. Umjesto objašnjenja oko krivotvorenja zapisnika i lažiranja potpisa, Vi to pokušavate prikriti! Mislim da krivotvorenje i lažiranje u odnosu na pisanje poslanica ne ide jedno uz drugo. Zato pozivam: vratite se u zakonske okvire, prihvatite odgovornost za propuste i nedjela, radite u korist naroda kojemu se znate patetično obraćati sa: „Poštovana braćo i sestre, dragi Ramljaci i Ramkinje.“

 

Mislim da ramski narod želi rješavanje problema, početak rada Doma, zbrinjavanje starih i nemoćnih te novo zapošljavanje, a  da su mu na vrh glave Vaše patetične prazne objave.

Moj je stav jasan k’o dan: spreman sam na razgovore, spreman sam na nova ulaganja, spreman sam na poštivanje odluke svog Općinskog vijeća. Ako ste i Vi, fra Andrija, spremni na isti način, pozovite kad god hoćete da riješimo svu problematiku. Čekam Vaš poziv.

 

Načelnik:

Jozo Ivančević

Zaključak s Tematske sjednice Općinskog vijeća Prozor-Rama:

Zaključak Općinskog vijeća 10.3.2021.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar