NACIONAL: Jesu li se mladi Čakovčani u Rami utopili na pedalini u vlasništvu ramskog fratra

NACIONAL: Jesu li se mladi Čakovčani u Rami utopili na pedalini u vlasništvu ramskog fratra

Dvoje mladih Čakovčana koji su se 25. kolovoza utopili u Ramskom jezeru iznajmili su pedalinu u vlasništvu jednog od fratara Franjevačkog samostana Šćit-Rama, neslužbeno tvrde za nacional.hr upućeni izvori iz Rame.

Premda službeno nije potvrđeno da su se dvoje mladih, A.D. i Ž.A. s područja Čakovca, utopili zabavljajući se na pedalini, ta je tvrdnja iznesena u večernjem Dnevniku HTV-a 26. kolovoza, dan nakon nesreće.

“Mještani i turisti u šoku su i ne žele pred kameru”, kazao je novinar Ilko Barbarić. “Oni koji su se jučer našli blizu mjesta tragedije kažu da su vidjeli muškarca kako pliva za pedalinom i u jednom trenutku oboje nestaju pod vodom. Neki su im pokušali pomoći, ali je bilo prekasno”, dodao je.

Tvrdnju o pedalini u tom je prilogu iznijela i Ružica Baketarić iz Rame, kod koje su dvoje mladih iznajmili apartman

Rekavši kako su njih dvoje dobro poznavali ramski kraj, Baketarić je dodala: “Nakon nekoliko sati – pet, šest sati – dolazi moj bratić, kaže: ‘Neki su se utopili s pedalinom.‘ Meni je odmah prošlo: mislim, ne daj Bože da je i’ko, ali ne vjerujem da su oni… Ja i moj zet došli, policija, ja pitam: ”’Ko je?’, oni kažu da ne znaju još. Velim: ‘Kakva je ženska?’ Izvukli su žensku, kažu, crvene kose. Velim ja: ‘To je moja Anamarija…’”, rekla je Ružica Baketarić iz Rame. Na snimci u tom prilogu HTV-a, snimljenom 26. kolovoza, vidi se pedalina u obliku automobila privezana uz neko plovilo na rubu Ramskog jezera.

Prema neslužbenim informacijama, vlasnik pedaline je jedan fratar iz Samostana Rama-Šćit. U Rami kažu kako nije tajna da “fratri iznajmljuju pedaline”: Ramski Vjesnik još je 2021. objavio fotografiju s oglasom za najam pedalina i čamaca koji je tada stajao ispred ramskog samostana.

Nacional.hr poslao je pitanja o tome Samostanu Rama-Šćit i Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije. Odgovore ćemo objaviti čim ih dobijemo.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing