NAJAVA: Festival ugostiteljstva u Srednjoj školi u Prozoru

NAJAVA: Festival ugostiteljstva u Srednjoj školi u Prozoru

Srednja škola u Prozoru domaćinom je Festivala ugostiteljstva koji će se održati sutra, 29. travnja 2022. godine, u restoranskom dijelu škole. 

Na ovogodišnjem izdanju Festivala ugostiteljstva sudjelovat će Srednja škola Prozor kao domaćin, Srednja škola Stolac, Srednja škola dr. fra Slavka Barbarića Čitluk, Srednja škola Čapljina, Srednja turističko-ugostiteljska škola Mostar te Srednja škola Neum.

Prema programu festivala nakon svečanog otvaranja kreću prezentacije domaćeg tima kuhara i konobara, a zatim i gostujućih timova. Svaki tim će za prezentaciju svojih jela i slastica imati 30 minuta.

“Mi u našoj školskoj kuhinji redovno obavljamo praktičnu nastavu, dakle primjenjujemo sve ono što steknemo teorijski. Sutra ovdje imamo Festival ugostiteljstva, a naša škola je domaćin s nastavnicima i desetak učenika. Dočekat ćemo sve škole iz županije koje imaju ugostiteljsku školu, a to su Mostar, Čitluk, Stolac, Čapljina i Neum. Očekujemo otprilike 40 učenika s njihovim mentorima. Propozicije su se promijenile, festival je trebao biti natjecateljskog tipa, ali zbog određenih tehničkih problema smo odlučili da to bude samo izložbeni festival”, kazala je Anđa Sičaja Papak za Ramski Vjesnik, nastavnica kuharstva i praktične nastave drugom i trećem razredu kuhara.

“Tema su riba i morski plodovi, a radimo na principu hladnih izložaka. Mi smo s djecom u kuhinji dobar dio posla već odradili, a pošto su naša djeca vrijedna, odradit ćemo i neke tehničke dijelove. Tu spadaju lunch paketi, a ujedno se želim zahvaliti Ledu i Podravci koji su nam omogućili iste. Ja sa svojim učenicima radim na slanim hladnim izlošcima, dok će moja kolegica Vesna Beljo raditi dio iz slastičarstva. Sutra ćemo sve to zajedno izložiti. Ovim putem pozivam sve da nas posjete sutra, a ponesite samo dobrog raspoloženja”, rekla je Sičaja Papak.

Sve sudionike festivala po samom završetku očekuje i edukacijski dio, “Uvod u svijet kave” koju će održati Franck Baristička akademija.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar