NAJAVA: Misa i druženje na Zahumu, proslava patrona u Lugu i otkrivanje spomenika u Ustirami

NAJAVA: Misa i druženje na Zahumu, proslava patrona u Lugu i otkrivanje spomenika u Ustirami

Misu u 11 sati kod Divina doma 1. svibnja predvodi fra Antonio Baketarić. Već tradicionalno svi župljani nakon svete mise sudjeluju u druženju i pjesmi. Očekuju se natjecanja u raznim tradicionalnim igrama.

Lug slavi patron filijalne crkve župe Presvetog Srca Isusova, svetog Josipa Radnika. Misa je u 10 sati.

Također, povodom blagdana sv. Josipa Radnika, zaštitnika filijale Lug, već dugi niz godina malonogometna ekipa “Lug” organizira tradicionalni malonogometni turnir prvog svibnja.

Malonogometni turnir „Lug 2022“ održat će se u nedjelju 1. svibnja na stadionu u blizini crkve na Lugu, a  započet će u 13 sati. Prijave ekipa za sudjelovanje na turniru primaju se do početka turnira. Igra se s 6 (5+1) igrača. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 100 KM po ekipi.

U organizaciji Mjesne zajednice Ustirama, 1. svibnja 2022. godine, bit će upriličeno otkrivanje spomenika poginulim i nestalim braniteljima.
Prema programu, nakon okupljanja u 17 sati, dizanja zastava i intoniranja himne, uslijedit će čitanje imena poginulih i nestalih branitelja uz minutu šutnje.
Nakon pozdravnog govora i obraćanja prisutnima uslijedit će otkrivanje spomenika te polaganje vijenaca. Vijence će položiti obitelji poginulih, ratne udruge, izaslanstva ministarstava, mještani sela i Načelnik općine Prozor-Rama.
Nakon blagoslova spomenika za sve uzvanike i donatore je organiziran  domjenak.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar