NAJAVA: Obilježavanje obljetnice pogibije Šimuna Fofića-Fofe

NAJAVA: Obilježavanje obljetnice pogibije Šimuna Fofića-Fofe

U povodu 28. obljetnice pogibije zapovjednika brigade “Rama“, brigadira Šimuna Fofića Fofe, izaslanstvo Udruga proisteklih iz Domovinskog rata upriličit će 07. 07. 2020. godine (utorak) u 10.00 sati polaganje vijenaca i paljenje svijeća na grobu pokojnog zapovjednika brigade “Rama“ na mjesnom groblju u Rumbocima.

Pokojni Fofa rođen je 24. 08.1969. god. u Rumbocima, od oca Franje i majke Kate rođ. Džolan. Jedan je od prvih koji je pristupio stvaranju hrvatske vojske i specijalne policije u Lučkom. Čovjek koji je udario temelje Brigade „Rama“.

Danonoćno boraveći na prvoj crti obrane prenosio je vojnicima svoje znanje koje je stekao u postrojbi specijalne policije.

Poginuo je 07. 07.1992. god. na prvoj crti obrane na Rosoju. Odlikovan je spomenicom Domovinskog rata i Redom Petra Zrinskog Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. S tugom i ponosom se sjećamo ovog nadasve hrabrog i poštenog čovjeka.

Pozivamo sve bivše pripadnike Brigade „Rama“, a i sve druge koji osjećaju potrebu, da dođu i pridruže nam se prilikom polaganja i paljenja svijeća za pokojnog Fofu kao i za sve pripadnike brigade „Rama“ koji su pokopani u mjesnom groblju Rumboci, priopćeno je iz Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Prozor-Rama.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar