NAJAVA: Sastanak o sustavu procjene, praćenja i upućivanja djece s teškoćama u razvoju i invaliditetom

NAJAVA: Sastanak o sustavu procjene, praćenja i upućivanja djece s teškoćama u razvoju i invaliditetom

Javna ustanova Centar za socijalni rad Prozor-Rama na inicijativu udruge “Djeca nade” organizira za sve predškolske i školske ustanove, udruge i roditelje, sastanak na temu sustava procjene, praćenja i upućivanja djece s teškoćama u razvoju i invaliditetom.

Sastanak sa Stručnim tijelom za procjenu, praćenje i upućivanje edukacijsko-rehabilitacijskog centra “Sveti Josip Radnik” Čitluk i Stručnim tijelom za procjenu, praćenje i upućivanje “Los Rosales” iz Mostara, održat će se u petak, 28. lipnja 2024. godine, s početkom u 10 sati u vijećnici Općine Prozor-Rama.

Poziv na sastanak se posebno odnosi na roditelje koji imaju djecu s teškoćama u razvoju i invaliditetom kako bi se detaljnije upoznali sa spomenutim sustavom i otklonili sve nejasnoće.

Holistički pristup

“Vjerujemo da ste upoznati da se djeca s teškoćama ne upućuju više na takozvanu kategorizaciju odnosno re-kategorizaciju. Raniji sustav je zamijenio sustav procjene, praćenja i upućivanja djece s teškoćama i invaliditetom. U fokusu tog sustava stoji rano prepoznavanje teškoća i holistički pristup. S obzirom da se očekuje multidisciplinarna suradnja, a da svi imamo nejasnoća glede provedbe, ovaj Centar je organizirao sastanak”, stoji u pozivu ustanovama i roditeljima u općini Prozor-Rama.

Domu zdravlja “Rama”, JU Centar za prevenciju, rehabilitaciju i edukaciju Prozor-Rama, Osnovna škola Marka Marulića Prozor, OŠ „Alija Isaković“ Prozor, OŠ „Šćipe“, OŠ fra Jeronima Vladića Ripci, OŠ „Ivan Mažuranić“ Gračac, OŠ „Veselko Tenžera“ Uzdol, Srednja škola Prozor te Dječji vrtić „Ciciban“ Prozor-Rama u spomenutoj multidisciplinarnoj suradnji sa Stručnim tijelima imenovali su djelatnike koji će biti koordinatori ispred ovih ustanova te bi u narednom periodu trebali aktivno sudjelovati u postupku procjene, praćenja i upućivanja djece s teškoćama i invaliditetom (pedijatri, psiholozi, pedagozi, socijalni radnici i drugi stručnjaci).

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar