ZVIZDIĆ: “Došli smo do zastoja na EU putu”

ZVIZDIĆ: “Došli smo do zastoja na EU putu”

Politička situacija na državnoj razini  je vrlo kompleksna. Složena je posebno zbog odustajanja od europskih integracija od strane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, izjavio je za BHRT dopredsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić, ocijenivši Dodikove poteze antieuropskim.

Istaknuo je kako je situacija stabilnija na nižim razinama vlasti, kao što je Federacija Bosne i Hercegovine i neke županije, dok su odnosi na državnoj razini, prema riječima Zvizdića sve lošiji. Sporije i sporije “Došlo je do potpunog zastoja na europskom putu BiH. Dinamika koja je dostignuta u ovom trenutku je sve sporija i sporija…”, istaknuo je Zvizdić.

Komentirao je i odnose unutar vladajuće većine na državnoj razini rekavši kako smatra da ova koalicija teško može ispuniti sve ciljeve postavljene na početku mandata. “Nažalost, vraćamo se ponovo na reciklirane teme, pokušava se izrvšiti revizija povijesnih činjenica, ne priznaju se presude najviših instanci, međunarodnih sudova i potencira se fikcija da je Republika Srpska država i na bazi toga se održava ambijent unutar RS koji je stalna priprema za predstojeće izbore”, naveo je Zvizdić.

Pozitivnom je ocijenio odluku SIP-a BiH o priznavanju “spornog listića” liste PDP-a za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske.

“To je pozitivna vijest za demokratske procese.. Način odlučivanja u BiH ne treba da ima kontrolni paket.. Proces je išao u skladu s procedurama. Ono gdje ja nisam optimista jeste način i postupak kako se provodi smo žrijebanje i preporučio bih PDP-u da otvori ne četvere, nego stotinu očiju. Nemam povjerenja u proces žrijebanja”, naglasio je Zvizdić.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar