Najmanje devetero mrtvih u stampedu na stadionu u El Salvadoru

Najmanje devetero mrtvih u stampedu na stadionu u El Salvadoru

Najmanje devet ljudi je poginulo, a desetine su povrijeđene u stampedu do kojeg je došlo na nogometnom stadionu u gradu Kuskatlan, u El Salvadoru, priopćila je nacionalna policija.

Također, priopćeno je da su sve žrtve bile starije od 18 godina, a gužva se dogodila tijekom utakmice između lokalnog tima Alianza i tima Fas iz Santa Ane na stadionu Monumental. Utakmica je nakon toga prekinuta u 10. minuti. – prenosi Avaz.ba

Probili kapiju

Do stampeda je došlo kada su navijači probili jednu od kapija na stadionu “Monumental” tijekom četvrtfinalnog meča nacionalne nogometne lige između klubova Alijansa i FAS u Kuskatlanu, udaljenom oko 41 kilometar sjeveroistočno od San Salvadora, prenosi AP.

Dvije ekipe su se sučeljavale u četvrtfinalnom okršaju prve lige zemlje.

“Bila je to lavina navijača koja je preplavila vrata. Neki su još uvijek bili u tunelu. Drugi su uspjeli doći do tribina, a zatim do terena i bili su ugušeni”, rekao je novinarima volonter iz grupe prve pomoći Rescue Commandos.

Najib Bukele (Nayib Bukele), predsjednik Salvadora, rekao je da će policija provesti “iscrpnu istragu” onoga što se dogodilo.

“Tko god da su krivci, neće proći nekažnjeno”, poručio je na Twitteru.

Od povrijeđenih koji su transportirani u bolnice najmanje dvoje se nalazi u kritičnom stanju, priopćila je policija.

Utakmica prekinuta

Utakmica je nakon incidenta prekinut, navodi AP.

Na TV mrežama emitirani su snimci na kojima se vidi kako se na igralištu liječnička pomoć ukazuje mnogobrojnim navijačima.

Nogometna federacija El Salvadora priopćila je da žali zbog incidenta i izrazila podršku obiteljima žrtava.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar