Održano 24. Federalno natjecanje iz pružanja prve pomoći

Održano 24. Federalno natjecanje iz pružanja prve pomoći

Crveni križ Federacije BiH organizirao je 20. svibnja 2023. godine  24. Federalno natjecanje iz pružanja prve pomoći na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

Natjecanje je okupilo učenike osnovnih i srednjih škola iz Federacije BiH kao i timove mladih Crvenog križa, koji su na različitim isceniranim nezgodama uz realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja pokazali stečeno znanje i vještine iz prve pomoći.

Na 16 poligona natjecalo se 16 ekipa i to sedam ekipa u kategoriji podmlatka, devet ekipa u kategoriji omladine i ekipa Crvenog krsta Vojvodine koja se natjecala revijalno. U natjecanju je sudjelovalo više od 300 volontera iz strukture Crvenog križa Federacije BiH.

U kategoriju omladine prvo mjesto zauzela je Treća gimnazija Sarajevo, drugo Tim mladih Tutti Fratelli iz Orašja i treće Tim mladih Kiseljak.

U kategoriji podmlatka prvo mjesto zauzela je OŠ “Mehmed beg Kapetanović Ljubušak” – Sarajevo, drugo mjesto – OŠ “Kiseljak 1” i treće mjesto – OŠ fra Ilije Starčevića iz Tolisa – Orašje.

“Svim učesnicima želimo čestitati na prezentiranom znanju i vještinama iz pružanja prve pomoći. Sve to produkt je edukacija Crvenog križa koje sprovode lokalne organizacije, ali i vrijednih i marljivih učenika i volontera”, poručio je generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić.

Inače, podmladak i omladina Crvenog križa Federacije BiH čine najbrojnije članove Crvenog križa, koji šire humane vrijednosti i sudjeluju u realizaciji brojnih humanitarnih, zdravstvenih edukativnih i socijalnih aktivnosti, priopćeno je iz Crvenog križ Federacije BiH.

federalna.ba/Fena

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing