Nakon usvajanja izmjena Zakona o akcizama od 1. veljače 2018. poskupljuje gorivo u BiH, a vjerojatno i ostalo sve

Nakon usvajanja izmjena Zakona o akcizama od 1. veljače 2018. poskupljuje gorivo u BiH, a vjerojatno i ostalo sve

Stanovnici Bosne i Hercegovine će od 1. veljače 2018. godine plaćati skuplje gorivo nakon što su jučer u Službenom listu objavljene izmjene Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini.

Prema riječima Ratka Kovačevića, glasnogovornika Uprave za indirektno oporezivanje BiH, u odredbama se govori da izmjene Zakona o akcizama stupaju na snagu osam dana od dana objave.

26. prosinca je objavljeno u Službenom glasniku. Zakon stupa na snagu od prvog radnog dana u narednom mjesecu, a primjenjivati će se od prvog radnog dana narednog mjeseca, odnosno od 1. veljače 2018. godine“, kazao je Kovačević za N1.

“Naplaćeni prihodi od cestarine u iznosu 0,25 KM za izgradnju autocesta i izgradnju i rekonstrukciju drugih puteva vode se na posebnom podračunu otvorenom kod Centralne banke Bosne i Hercegovine, a ti prihodi bit će raspodjeljivani u skladu sa Zakonom o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda.”, stoji u novom izmijenjenom Zakonu o akcizama.

Nakon uvođenja novih akciza uslijedit će poskupljenje nafte i naftnih darivate koje će vjerojatno izazavati lanac drugih poskupljenja.

/Izvor: N1/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing