Skupština HNŽ-a raspravlja o proračunu za 2018. godinu

Skupština HNŽ-a raspravlja o proračunu za 2018. godinu

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije na izvanrednoj sjednici raspravlja o prijedlogu zakona o izvršenju proračuna županije za 2018-tu, te o drugim financijskim dokumentima, javlja  BHRT.

Utvrđeni prijedlog proračuna za iduću godinu iznosi oko 211 milijuna maraka, što predstavlja povećanje za više od 14 miliona KM u odnosu na plan za 2017. godinu.

Proračun nije samo socijalni nego i razvojni, ističu u Vladi HNŽ-a, a prvi put dodijeljeni su i podsticaji za poljoprivredu,privredu i turizam, te Aerodrom Mostar, kao i za zapošljavanje i stambeno zbrinjavanje socijalnih kategorija.

U proračunu za 2018-tu godinu planira se povećanje izdvajanja za sve navedene kategorije, te povećanje izdvajanja za visokoškolske ustanove, stipendije , te izdvajanje dodatnih 5,5 milijuna maraka za odluke vezane za zakon o zaštiti obitelji s djecom.

Vlada je dala saglasnost na rebalans Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK za 2017. godinu u iznosu od oko 131,5 milionaa maraka , što je u odnosu na finansijski plan povećanje od 7,91% odnosno za skoro 10 miliona KM. Istaknuto je kako će višak sredstva u odnosu na planirana biti najvećim dijelom utrošen za poboljšanje materijalnog statusa bolničkih i zdravstvenih ustanova u HNK.

Vlada je dala suglasnost i na Financijski plan Službe za zapošljavanje za 2018. godinu koji iznosi oko 14.135.000 KM, što je povećanje u odnosu na ovu godinu za više od 7 %.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar