Napretkov kalendar 2017. za stipendije studentima

Napretkov kalendar 2017. za stipendije studentima

HKD Napredak od svog utemeljenja skrbi o đacima i studentima. Pomaganje studenata i dalje je osnovna djelatnost Napretka nakon obnove 1990. godine. U posljednjih 20 godina Napredak je podijelio više od 2850 stipendija i potpora.

Da nije bilo Napretka Vladimir Prelog i Ivo Andrić, koji su bili Napretkovi stipendisti, možda ne bi bili nobelovci, a Nikola Šop, Ivan Padovan, Ismet Mujezinović, Gabrijel Jurkić i mnogi drugi možda ne bi postigli takve uspjehe.

Već je postala tradicija da Napredak tiska  zidni tematski kalendar. Sukladno umjetničkim i arhitektonskim vrijednostima mostova, Napredak je za 2017. godinu odlučio prirediti zidni kalendar s temom svjetskih, europskih, bosanskohercegovačkih i hrvatskih mostova. A „Od svega što čovjek u životnom nagonu podiže i gradi, ništa nije u mojim očima bolje i vrednije od mostova.“, kazao je naš nobelovac i Napretkov stipendist Ivo Andrić

Kalendar naslovnica 2017.

Kalendar je formata A3 na 13 listova i potpisuje Agencija za grafički dizajn i nakladništvo OBJEKTIV iz Mostara, a svi oni koji ga žele kupiti može se naručiti u HKD Napredak – Središnja uprava Sarajevo. Cijena kalendara je 5 KM, dobit od prodaje kalendara idu u Napretkov Fond za stipendiranje i Sveučilište Ivo Andrić-Vladimir Prelog.

HKD Napredak utemeljen je 1902 godine. Član je UN-ovih nevladinih udruženja i punopravni  član Europskog centra za radnička pitanja (EZA. EZA je mreža od više od 60 organizacija iz 20 europskih zemalja koje se oslanjaju na kršćansko-socijalne vrijednosti. Napredak ima više od 20 000 članova u 64 podružnica i 3 povjerenstva u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori,Austriji, Njemačkoj, Kanadi i SAD-u. Priopćili su iz Napretkova Ureda za odnose s javnošću

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar