Narkokartel preko plaćenika iz Središnjeg izbornog povjerenstva planirao izbornu krađu!

Narkokartel preko plaćenika iz Središnjeg izbornog povjerenstva planirao izbornu krađu!

Prepiske sa aplikacije “Skaj” Harisa Behrama, uhapšenog u akciji “Crna kravata dva”, i vođe narkokartela Edina Gačanina pokazuju da je taj narkokartel iz Dubajia, preko osobe iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, financirao i namještao izbornu krađu na izborima u BiH.

Sarajevski dnevnik navodi da je preko “Skaj” aplikacije otkrivena prepiska u kojoj Behram 15. aprila 2020. godine piše Gačaninu da je “uzeo Nermina Kljaku, brata savjetnika Fahrudina Radončića”, tadašnjeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara, koji, između ostalog, ima “jednog od glavnih iz SIP-a”.

Behram u prepisci navodi da je od Kljake dobio informacije koliko plaća kutije, ljude i veze, te da Kljako ima sposobnih ljudi po cijeloj BiH.

“Dva dana sam s njim proveo i moj brat je njegov prijatelj koji ga je zajedno sa mnom uvjerio. Njega se SDA u Mostaru najviše boji”, kaže Behram u poruci.

“Avaz” navodi da je iz prepiske vidljivo da je narkokartel planirao osnovati stranku, ali da su došli do zaključka da je bolje sačekati izbore, pa uz pomoć osobe iz SIP-a glasove SBB-a i SDA, prebaciti sebi.

“Koliko su kutije važne, toliko je važno i da imamo nekoga u SIP-u, a on ima jednog kojeg redovno plaća”, navodi se u porukama između Bahrama i Gačanina od 20. aprila 2020. godine.

Gačanin u porukama piše i kada im je trenutak.

“SDA gubi Zenicu jer je ovaj pričao NiP-u. Sarajevo im je labavo, pogotovo zbog afere zadnje sa Sarajlićem. Mostar imaju zbog vas brate, a to je čak struja Čampare, ne Bakira. U suštini, imaju Mostar i ostale gradove, a Sarajevo ako izgube i Zenicu, to je početak kraja. Sada nam je momenat”, poručio je Gačanin svojim podređenim.

Izvor: BUKA Magazin

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar