Ubijeno troje turista u Afganistanu

Ubijeno troje turista u Afganistanu

Troje španjolskih turista i jedan Afganistanac ubijeni su iz vatrenog oružja u petak u Bamyanu, turističkom gradu u središnjem dijelu Afganistana, objavili su španjolski i afganistanski službeni izvori.

Iz vatrenog oružja Radi se o prvom napadu na strane turiste u Afganistanu od povratka na vlast talibana u kolovozu 2011, javlja Hina. “Troje stranaca i jedan Afganistanac su ubijeni, a četiri stranca i troje Afganistanaca je ranjeno u napadima iz vatrenog oružja”, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Abdul Mateen Qaniee, ne pojasnivši stoji li iza napada jedna ili više osoba.

U Madridu, izvor iz ministarstva vanjskih poslova objavio je da su troje ubijenih stranaca Španjolci.

“Troje Španjolaca ubijeno je i najmanje jedan je ranjen u pucnjavi u Afganistanu”, rekao je taj izvor koji je želio ostati neimenovan. Dodao je da ministarstvo nastoji razjasniti što se dogodilo, pomoći ozlijeđenima i kontaktirati obitelji.

Osumnjičeni uhićeni Premijer Pedro Sanchez rekao je da je šokiran ubojstvom španjolskih turista i dodao da prati situaciju. U Kabulu je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova kazao da je četvero osumnjičenih uhićeno. Bolnički izvori kazali su da su četvero ozlijeđenih državljani Norveške, Australije, Litve i Španjolske. Zasad nije poznato koji je bio motiv napada. Bamyan je glavno turističko odredište u Afganistanu u kojem se nalazi i dio pod zaštitom UNESCO-a.

Foto: Ilustracija/Reuters

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar