• Nastavak hit predstave “Điđa iz Džordžije” pred publikom u Prozoru
  • Nastavak hit predstave “Điđa iz Džordžije” pred publikom u Prozoru

Nastavak hit predstave “Điđa iz Džordžije” pred publikom u Prozoru

Novi nastavak monodrame “Điđa iz Džordžije ili sevdah na američki način u doba korone” književnice Vernese Manov bit će izveden pred prozorskom publikom 27. 7. 2021. godine u 20 sati u Domu kulture u Prozoru.

Nakon prvog nastavka hit predstave o Điđinom sevdahu na američki način u doba globalne izolacije, koji je kod publike naišao na veliko zanimanje i imao veliki odjek, autorica je za publiku priredila drugi nastavak ove “sevdah drame” kako bi publici širom zemlje, ali i dalje, ispunila želju da ponovo ugledaju Điđu na daskama koje život znače. Da sa njom pjevaju, smiju se i plaču, a istovremeno uživajući u kazališnoj magiji.

Prateći senzibilitet publike i zaintrigiranost Điđinim dogodovštinama, ova  književnica je odlučila da od idućeg tjedna ponovno krene, uživo na daskama koje život znače, sevdisati uz publiku koja joj je u proteklom periodu iskazala veliku počast odazvavši se u velikom broju na svim predstavljanjima.

Nakon publike u Bugojnu, Travniku i Donjem Vakufu, drugi nastavak predstave vidjet će publika u Prozoru, nakon čega će Điđa svoje putovanje nastaviti u Sarajevu, gradovima na Jadranu, Švedskoj i mnogim drugim krajevima.

Borba umjetnošću protiv pandemije

Autorica izražava nesebično zadovoljstvo što je kao umjetnica širokog spektra svoga djelovanja bila zajedno sa ostalim umjetnicima iz države, Europe i svijeta učesnica mnogobrojnih značajnih međunarodnih  književnih programa kojima se humanim, umjetničkim i svim ostalim dobronamjernim akcijama borilo protiv globalne pandemije.

Neki od programa su „Poetski prozor u svijet“ u organizaciji HKD “Rijeka” koji okuplja preko 80 pjesnika svijeta, online programi  književnica Hane i Laura Klapka, program Muzeja pozorišne umjetnosti i književnosti,  program uvrštavanja u zbornik „Garavi sokak“ pri KK “Miroslav Mika Antić u Inđiji te zbornik Kulture snova  iz Zagreba „Sarajevo na dlanu“, a tu je i samostalni poetski program „Poetska draguljarnica duše“. Sva ova sudjelovanja su dobila nevjerojatno velike opsege u trajanju i djelovanju širom regije i svijeta, a autorica ističe da se u narednom periodu raduje novim susretima i programima promocija knjiga i svojih predstava o sevdahu na američki način.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing