PROZOR-RAMA: Za potporu poljoprivrednicima iz Proračuna 220.000,00 KM

PROZOR-RAMA: Za potporu poljoprivrednicima iz Proračuna 220.000,00 KM

Općina Prozor – Rama objavila je  Program utroška proračunskih sredstava za razvoj poljoprivrede sa kriterijima raspodjele za 2016. godinu.

Po objavljenom Programu, za potpore poljoprivrednicima predviđeno je 220.000,00 KM, od čega sa posebne stavke za razvoj poljoprivrede iznos od 170.000,00 KM a 50.000,00 rezerviran je u tekućoj rezervi.

Potpore će biti omogućene proizvođačima u biljnoj proizvodnji (proizvodnja ramskog bijelog luka, podizanje novih nasada stablašica, podizanje nasada bobičastog voća, potpora proizvodnji žitarica), zatim animalnoj proizvodnji (potpora proizvodnji mlijeka, subvencija zdravstvenih kartona mliječnih krava, ostale potpore stočarstvu).

Osim ova dva oblika potpora, poljoprivredi u Prozoru – Rami biti će usmjerene potpore u vidu subvencija kamata na kredite za razvoj poljoprivrede, zatim edukacije i studijske posjete poljoprivrednika, uspostava meteorološke stanice, certificiranje i praćenje poljoprivrednog razvoja, kao i potpora udrugama i njihovim posebnim projektima.

Javni pozivi po ovom programu uslijediti će u narednih sedam dana.

Kada se ovim potporama pridodaju i potpore po Federalnom programu, poljoprivrednici stječu ipak solidne šanse za razvoj svojih projekta. Šteta je što Županijsko Ministarstvo poljoprivrede nema program potpora poljoprivrednicima, jer bi tek tada poljoprivrednici mogli reći da imaju potporu šire zajednice za svoj mukotrpni rad.

Program općinskih potpora poljoprivrednom sektoru možete pogledati u nastavku.

 

PROGRAM poticaja za poljoprivredu 2016 (1)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar