Natječaj za 10. Šantićev festival djece pjesnika

Natječaj za 10. Šantićev festival djece pjesnika

Povodom obilježavanja godišnjice rođenja našeg velikog pjesnika Alekse Šantića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) Prosvjeta Mostar organizira deseti Šantićev festival djece pjesnika koji je planiran početkom petog mjeseca 2023. godine.

Na festivalu mogu sudjelovati učenici osnovnih škola iz sljedećih država: Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Makedonija.

”Pozivamo škole, nastavnike jezika, voditelje literarnih i recitatorskih sekcija da motiviraju svoje učenike za prijavu te pozivamo učenike da se prijave i pošalju svoje radove na naš natječaj, a tema je slobodna”.

“Nadamo se da će ovaj natječaj animirati mlade da se odazovu u što većem broju i pokažu svoj dar i ljubav prema pisanju poezije. Sve koji se odluče prijaviti na natječaj treba da obvezuje i ime našeg velikog pjesnika Alekse Šantića koji je slavu Mostara pronosio širom svijeta. U tom smislu svim sudionicima na natječaju želimo puno sreće i dobrodošlicu u magični poetski svijet”, kazali su organizatori.

Način prijave na natječaj:

Svoje radove (najviše tri – tema slobodna) dostaviti do 1. ožujka 2023. godine na adresu:

SPKD Prosvjeta Mostar, Maršala Tita 178, 88000 Mostar Bosna i Hercegovina  ili putem e-maila: HYPERLINK “mailto:[email protected][email protected]

”Sa velikim ponosom ističemo da je na naše natječaje u proteklih devet godina stiglo oko 10000 radova i da smo u našem gradu ugostili čak 220 mladih pjesnika – ambasadora poezije i finalista festivala iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i BiH. Poezijom smo povezali kreativne mlade ljude i napravili čvrste veze između mnogih gradova u regiji. Zahvaljujući našem festivalu o Mostaru i Aleksi Šantiću se piše u svim gradovima i državama regije”, poručili su organizatori.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar