Natječaj za najbolju kratku priču o Domovinskom ratu za sve srednjoškolce u BiH

Natječaj za najbolju kratku priču o Domovinskom ratu za sve srednjoškolce u BiH

Ministarstvo hrvatskih branitelja pripremilo je peti Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Javni poziv bit će objavljen na stranici Ministarstva, a otvoren je do 14. ožujka 2023. godine. 

Ovo je prvi put da je natječaj, osim za učenike srednjih škola u Hrvatskoj, otvoren za učenike iz BiH, a koji se školuju prema nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku.

Kratka priča o Domovinskom ratu potpisana zaporkom (lozinkom/šifrom) te pripadajući obrazac prijave popunjen traženim podacima, vlastoručno potpisan, odnosno supotpisan od strane roditelja ili skrbnika za maloljetne prijavitelje, dostavlja se u .doc zapisu (word datoteka) i .pdf zapisu (pdf datoteka) na e-adresu: [email protected]

OBRAZAC_ZA_PRIJAVU

OBRAZAC_ZA_PRICU

Svrha i cilj ovog natječaja su očuvanje sjećanja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata. Kratka priča o Domovinskom ratu treba biti književno ostvarenje koje tematizira posredni, prepričani doživljaj Domovinskog rata ili događaj stvarne ili fikcijske naravi. Kratka priča može obrađivati samo jedan segment Domovinskog rata, ali i Domovinski rat u cijelosti.

Tekst kratke priče ne smije biti kraći od jedne kartice teksta (1800 znakova s razmacima) ni duži od 5 kartica teksta (9000 znakova s razmacima).

Zaprimljene kratke priče vrednovat će se zasebno

Najbolje kratke priče o Domovinskom ratu iz prethodne godine bit će objavljene u zbirci kratkih priča te predstavljene javnosti tijekom ove godine. Pitanja u svezi Javnog poziva mogu se postavljati u roku 10 dana od objave na adresu: [email protected]

Za sve dodatne informacije moguće je kontaktirati na telefon: 01/2308 911 (RH)

Nagradni fond za kratku priču o Domovinskom ratu za učenika iz Bosne i Hercegovine koji se školuju po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, iznosi do 900,00 €, a tri najbolje kratke priče o Domovinskom ratu bit će nagrađene novčanim iznosima:

  • Prva nagrada iznosom od 450,00 € / 3.390,53 kn
  • Druga nagrada iznosom od 300,00 € / 2.260,35 kn
  • Treća nagrada iznosom od 150,00 € / 1.130,18 kn

Foto: Ilustracija/Ramski Vjesnik 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar