Natječemo se u primjerima dobre prakse u obrazovanju

Natječemo se u primjerima dobre prakse u obrazovanju

S ciljem promoviranja i predstavljanja primjera školske prakse kojima se na inovativan način unapređuje kvaliteta osnovnog obrazovanja u Bosni i Hercegovini, Fond otvoreno društvo BiH poziva osnovne škole da kandidiraju projekte koje uspješno primjenjuju.

''Ovim pozivom Fond otvoreno društvo želi ohrabriti prosvjetne radnike i učenike da kandidiraju projekte koje su razvili i koje realiziraju u svojim sredinama,a kojima prave male, ali značajne iskorake u unapređenju kvalitete obrazovnog procesa i kao takve bi ih željeli preporučiti kolegama iz drugih sredina'' ističe Dobrila Govedarica, direktorica Fonda otvoreno društvo BiH.

Fond otvoreno društvo se zalaže da svako dijete ima pravo na kvalitetno obrazovanje zasnovano na principima odgovornosti, jednakopravnosti i poštivanju ljudskih prava i demokratskih vrijednosti.

Shodno tome, škole mogu kandidirati projekte koji:
• Promoviraju pluralizam i društvenu pravdu;
• Potiču kreativnost, kritičko mišljenje i istraživanje kod djece;
• Afirmiraju i koriste različite nastavne procese i sredstva;
• Demonstriraju efikasno uključivanje roditelja u nastavni proces i donošenje odluka u školi;
• Uklanjaju prepreke koje bilo kojoj grupi učenika onemogućavaju da postignu puni obrazovni potencijal;
• Potiču suradnju između lokalnih zajednica i škola;
• Potiču učenike da razvijaju kompetencije i životne vještine potrebne za nastavak školovanja, građansko i društveno djelovanje.

Poziv za podnošenje projekata ostaje otvoren do 15. ožujka 2015. Nakon toga, stručna komisija će odabrati deset najboljih primjera koji će biti predstavljeni javnosti, a Fond će im uručiti grantove u iznosu od 13.400 USD.

Obrasci za prijavu mogu se preuzeti na web stranici Fonda, a za sve dodatne informacije obratite se na e-mail adresu [email protected].
/bljesak.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar