Ne radi ovo sebi – Cijediš bubuljice, ne umivaš se pred spavanje, često nosiš rep, kosu uvijek fenir

Ne radi ovo sebi – Cijediš bubuljice, ne umivaš se pred spavanje, često nosiš rep, kosu uvijek fenir

Njega lica
Preskačete čišćenja lica pred spavanje
Ako preskačete ovaj postupak dovodite u opasnost vašu kožu, tako što veliki broj bakterija i prljavštine koji se skupi tokom dana može da uđe u pore. I ne samo što može da izazove neželjene akne, već dovodi i do dehidratacije kože, što povlači i prijevremenu pojavu bora.

Cijedite bubuljice
Ne dirajte bubuljice i mitisere koji se nalaze na vašem licu! Onog momenta kada pokušate sa njima nešto da uradite možete samo da izazovete crvenilo, infekciju i još veći problem od prvobitnog. U još gorem slučaju ostaće vam ožiljak.

Nanosite kremu samo na lice
Pored lica predio vrata i dekoltea je podjednako bitan. Upravo su oni najbolji pokazatelji godina, crvenilo, braon fleke i bore se prije svega tu pojavljuju. Zato kada nanosite kremu na lice potrudite se da namažete i ovu oblast. Automatski ćete obezbijediti da izgledate mlađe u kasnijim godinama.

Šminkanje
Koristite podlogu koja “guši” kožu
Ako koristite podlogu koja je previše “teška” vrlo lako ćete zapušiti pore. Postoje različite podloge koje dozvoljavaju koži da diše, a istovremeno pokrivaju nedostatke.

Uvijate trepavice nakon nanošenja maskare
Ako pokušate da uvijete trepavice odmah nakon nanošenja maskare možete da izazovete njihovo pucanje. Zato obrnite postupak, prvo upotrijebite spravicu za uvijanje, zatim nanesite maskaru. I pažljivo rukujte spravicom, pritisnite je lagano samo nekoliko puta kako ne biste slučajno iščupale trepavice.

Grubo trljate oči prilikom skidanja šminke
Budite nježni prilikom skidanja šminke. Kada nanesete sredstvo na vatu prvo prislonite na oči i pustite da malo odstoji kako bi šminka popustila, a onda laganim pokretima skinite. Grubim pokretima možete da iziritirate kožu oko očiju, koja je inače veoma osjetljiva, ili čak da dovedete do pucanja kapilara, piše “Kosmopolitan”

Ne koristite balzam za usne
Ovo je posebno bitno tokom zimskog perioda kada hladnoća izaziva njihovo pucanje. Čak iako koristite karmine, slobodno prvo namažite balzam kao osnovu, a onda dodajte boju koju želite.

Njega kose
Koristite jake gumice za kosu
Gumice koje mogu jako da vam stegnu kosu uglavnom nisu dobre za nju, s obzirom na to da će prilikom skidanja sa sobom da povuku i nekoliko pramenova. Potrudite se da kupujete one koje su cijele napravljene od tkanine i mogu lagano da skliznu nis vlasi. I nikada ne koristite gumicu za tegle kako biste podigle kosu, najgora moguća opcija!

Ne koristite proizvode koji štite od toplote prilikom feniranja
Ovi proizvodi nisu bez razloga napravljeni. U sebi zadrže supstance koji štite vlasi od uticaja fena i uz to jačaju dlaku. Neki od njih čak sadrže i UV faktor, koji je veoma bitan tokom ljetnih dana i svakodnevne izloženosti Suncu.

Svakodnevno vezujete kosu u isti rep
Ako svakodnevno podižete kosu u isti položaj izazvaćete slabljenje vlasi i njihovo pucanje. Krajnji ishod može da bude ćelavost. Potrudite se što manje da vezujete rep, a kada ga koristite mijenjajte položaj.

Ne češljate se redovno
Češljanje kose podstiče cirkulaciju krvi koja dolazi do folikule. A što je folikula zdravija i sama kosa je, samim tim će djelovati zdravije i sjajnije.

.haber.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar