NEMA MIRA: Izrael pokrenuo preventivne napade na Hezbollahove mete

NEMA MIRA: Izrael pokrenuo preventivne napade na Hezbollahove mete

Izraelska vojska objavila je u nedjelju da je pokrenula preventivne napade na ciljeve u Libanonu nakon što je otkrila Hezbollahove pripreme za pokretanje “napada velikih razmjera” protiv Izraela.

Promatrali smo Hezbollahove pripreme za velike napade na izraelski teritorij, objavila je izraelska vojska u poruci na arapskom upućenoj stanovnicima južnog Libanona, prenosi agencija HINA.

“Svatko tko je blizu područja gdje djeluje Hezbollah trebao bi odmah napustiti to područje kako bi zaštitio sebe i svoje obitelji”, upozorila je. Vojska je potvrdila da je “promatrala pripreme za ispaljivanje granata i projektila” protiv Izraela. Vojska će “učiniti sve što je potrebno da zaštiti građane Izraela”, dodaje izraelska vojska u video poruci na društvenoj mreži.

Hezbollah je priopćio da je jutros ispalio više od 320 raketa prema Izraelu

Ta libanonska skupina koju podržava Iran kaže da je gađala 11 vojnih lokacija u sjevernom Izraelu sa stotinama raketa ‘katyusha’. Kažu da je prva faza napada na Izrael završena. ”Ovo je faza gađanja izraelskih vojarni i lokacija, kaže skupina” dodajući da će dodatne detalje objaviti kasnije.

Foto: Ilustracija

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar