NENAD PERIŠ: “U ovom trenutku najvažnije je da je pronađen Matej. Idem u Beograd po svog sina.”

NENAD PERIŠ: “U ovom trenutku najvažnije je da je pronađen Matej. Idem u Beograd po svog sina.”

“Spremio sam kofer i idem po svoga sina u Beograd. Jutros me nazvao načelnik beogradske policije i rekao mi da je pronađeno tijelo nizvodno od Pančevačkog mosta i da odjeća odgovara istoj odjeći i obući koju je nosio i Matej. Danas tijekom srijede, ili najkasnije u četvrtak ujutro, bit će poznati rezultati obdukcije i DNK analize. Ja čekam već pet mjeseci, svi smo se nadali u dubini duše nekoj sretnijoj vijesti i da će se Matej pronaći živ. Nažalost, to nije tako i što god bilo moram prihvatiti istinu koja je strašno bolna. No, mene vjera uči da ovo nije kraj i da ćemo se opet jednog dana sresti”, rekao nam je telefonom Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša.

Svi u obitelji teško se nose s činjenicom da je potraga za Matejom okončana na tragičan način, ali kaže kako sada moraju prihvatiti tu činjenicu

“Nakon načelnika beogradske policije zvali su me i iz hrvatskog MUP-a, iz veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu, zvao me i premijer Plenković, beogradski nadbiskup mi je poslao poruku, čuo sam se i s fra Ilijom iz župe Svetog Ante. Svi oni iskazali su svoje suosjećanje i ponudili pomoć. Ja se najiskrenije zahvaljujem svima njima, svim građanima Hrvatske, Srbije, svima koji su suosjećali s nama, molili za Mateja. Zahvaljujem i policiji u Srbiji i Hrvatskoj na profesionalnom i ljudskom odnosu sve ovo vrijeme, kao i Srpskoj pravoslavnoj crkvi”, rekao nam je drhtavim glasom Nenad Periš.

Rekao nam je i kako se nije još čuo s Matejevim prijateljima koji su s njim bili u Beogradu, ali nama je odgovorio po dolasku s posla i uoči odlaska u Beograd. Prije puta treba još srediti neke formalnosti oko povratka u Split. Iako je današnjim pronalaskom tijela u Dunavu kod Ada Huje, po svemu sudeći, okončana potraga za Matejom Perišom, to ne znači da je policijska istraga zaključena.

“Očekujem da će policija, kao što je to i dosad profesionalno radila, nastojati ustanoviti zašto je došlo do nestanka i što se dogodilo. Ali, ono što je u ovom trenutku najvažnije i najbitnije je da je pronađen Matej. Teška je i bolna ta istina, ali tu smo gdje smo”, zaključio je razgovor Nenad Periš te još jednom zahvalio svima koji su suosjećali sve ovo vrijeme s obitelji i koji su molili za Mateja.

Imao je za potrebu reći i ovo: “Zahvaljujem i Vama osobno, kao i drugim Vašim kolegama novinarima. Pokazali ste i profesionalnost i suosjećanje u svakom našem razgovoru.”

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar