Nesvakidašnja situacija kod Bosanske Gradiške

Nesvakidašnja situacija kod Bosanske Gradiške

Nije daleko od istine tvrdnja mještana Gornjih Podgradaca kod Bosanske Gradiške da je više krava u tunelu, na putu Podgradci – Mrakovica, nego u cijelom selu, piše Srpskainfo. 

Krave, bikovi i telad ovdje su pronašli zaklon od velike vrućine i pljuska, a ovaj nesvakidašnji prizor snimili su reporteri Srpskeinfo posljednjih dana kolovoza.

“Ne znam otkud su do tunela došle krave i kako su baš to mjesto odabrale za dnevni boravak. Možda su od tunela povjerovale da je štala. Ima tu i soli koje su putari rasipali još prošle zime, pa ih ih i to privlači. Još je čudnije što u cijelim Podgradcima, ali i susjednim selima, nema ukupno desetak krava. Ko bi znao odakle su ove došle”, prokomentarisao je Radislav Šljivar iz Donjih Podgradaca.

Za putnike na ovoj cesti, krave, a najviše rogati bikovi, predstavljaju opasnost jer su nepredvidivi. Prolazak krivudavim putem i tunelom između ovih životinja je prilično rizičan.

“Krave su sigurno iz obližnjih sela”

Na primjedbu da su krave, vjerojatno podgradačke, Šljivar je iznio drugačiji zaključak.

“Krave su sigurno iz nekoliko obližnjih sela. Negdje su se, na ispaši ili u šumi srele i udružile. Dokle će stići, možda do Mrakovice ili do Dubice, to je nepredvidivo za ove životinje, smatra Radislav Šljivar, poštar u penziji, poznat po originalnim i duhovitim komentarima.

Foto: Milan Pilipović/Ringier

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar