Nevrijeme izazvalo nove poplave u BiH

Nevrijeme izazvalo nove poplave u BiH

Jako nevrijeme, praćeno obilnim padalinama zahvatilo je sinoć Bosansku Kostajnicu, a bujične vode poplavile su više od stotinu kuća i nekoliko proizvodnih objekata.

Stanovnici donjeg dijela ove općine su ispričali novinarima da se sve dogodilo oko 19 sati, i to svega nekoliko minuta.

Uslijed jake kiše, kanali i potoci u gradu su se izlili i izazvali štetu na objektima, veću i one tijekom poplava u svibnju.

"Riječice Mačkovac, Strigova i drugi manji potoci s okolnih brda sručili su se na grad u roku od 15 minuta i voda je prodrla u veći broj objekata nego tijekom svibanjskih poplava, uključujući i dva veća gospodarska objekta'', potvrdio je Aleksandar Pašić, glasnogovornik Općine Kostajnica.

Mještani Bosanske Kostajnice su ispričali i kako je voda iza sebe ostavila mulj, blato i otpad.

Načelnik Civilne zaštite Općine Kostajnica Zoran Kos je potvrdio je da se uslijed jakih padalina izlila rijeka Tavija te poplavila veliki broj stambenih objekata.

Ekipe Civilne zaštite su odmah izašle na teren kako bi pružile pomoć stanovnicima, a i pripadnici elektrodistribucije i komunalnih usluga čine sve da pomognu poplavljenima.

Voda se danas polako povlači, ali štete su ogromnih razmjera.

Inače, prema prognozama, uBosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Puhat će slab vjetar do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura između 22 i 28 stupnjeva.

bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar