Nijemci uhitili državljanina BiH zbog masakra u Parizu

Nijemci uhitili državljanina BiH zbog masakra u Parizu

U Njemačkoj je uhićen muškarac iz Bosne i Hercegovine zbog terorističkih napada u Parizu 2015. godine.

Kako prenose mediji, njemačke vlasti pripremaju izručenje državljanina Bosne i Hercegovine u Belgiju.

Specijalne jedinice kriminalističke policije privele su 39-godišnjeg državljanina BiH još prošlog četvrtka u Bad Dürrenbergu nadomak Leipziga. Kratku vijest o tome je tek danas (27.6.) prenijela njemačka novinska agencija dpa.

Muškarac iz Bosne i Hercegovine koji je uhićen u Njemačkoj zbog terorističkih napada u Parizu 2015. godine zove se Adis Abaz, prenosi Avaz.

-Belgijske vlasti izdale su europski nalog za uhićenje zbog poticanja terorističke organizacije povezane s terorističkim napadima, uključujući i napad na koncertnu dvoranu Bataclan 13. prosinca 2015. godine u Parizu – poručili su njemačka federalna policija i tužiteljstvo u Dresdenu u zajedničkoj izjavi.

U studenome 2015. su teroristi Islamske države u Parizu usmrtili 130, a ranili 683 ljudi u nizu bombaških napada  masakra, od kojih je najpoznatiji bio u koncertnoj dvorani Bataclan.

Srž te terorističke grupe činili su belgijski i francuski državljani koji su se ranije borili za Islamsku državu u Siriji i u Europu se vratili kao navodne izbjeglice.

U napadima u Parizu korišteno je više automatskih puški koje je proizvela kragujevačka Zastava.

Njemačkim organima reda je osumnjičeni državljanin BiH zapeo za oko u sklopu odvojene istrage zbog kršenja zakona o kontroli vojnog naoružanja. No policija za sada kod osumnjičenika nije pronašla oružje ili druge zabranjene materijale, priopćilo je državno odvjetništvo u Dresdenu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing