“Niko nesme da vas bije sem naše milicije!”

“Niko nesme da vas bije sem naše milicije!”

Policajci pretukli mladića u Mostaru koji  kaže kako su ga nakon premlaćivanja pred ulazom u zgradu u kojoj stanuje, odveli u postaju nakon čega su ga, uz prekršajni nalog, pustili.

Objavljena je snimka policijske brutalnosti u Mostaru. Naime, kako je objavio portal Pogled.ba, dva su policajca brutalno napala mladića koji je, kako je potvrdio u pismu redakciji, prekršio mjere zabrane kretanja, ali da nije zaslužio ovakav tretman. Kaže kako su ga nakon premlaćivanja pred ulazom u zgradu u kojoj stanuje, odveli u postaju nakon čega su ga, uz prekršajni nalog, pustili. No, tijekom noći mu je pozlio pa je primljen u bolnicu gdje su mu konstatirane ozljede.

”Nakon premlaćivanja odvezen je u PU Mostar gdje mu napisana kazna za kršenje mjere policijskog sata i pušten je sam u pola noći da pješači doma bez medicinskog pregleda. Nakon što mu je pozlilo u domu, mladić se sam javio na CUM SKB Mostar gdje su mu utvrđene ozlijede”, navodi se u poruci upućenoj novinarima. Za sada nema službenih informacija o ovome djelu

Povodom snimka koji se sinoć pojavio na društvenim mrežama, a ne kome se vidi kako dvojica policijskih službenik zadaju više udaraca muškarcu koji je prekršio zabranu kretanja za vrijeme policijskog sata, najoštrije osuđujem neprimjereno postupanje i brutalno ponašanje policijskih službenika, poručio je gradonačelnik Mostara, Mario Kordić.

“Stoga tražimo žurno provođenja istrage i kažnjavanje dvojice policijskih službenika, koji su svojim nedoličnim postupanjem narušili ugled policije, te trenutnu suspenziju do okončanja cijelog ovog nemilog slučaja, a koji je izazvao uznemirenost i osudu građana”, stoji u priopćenju gradonačelnika Mostara.

Video je tijekom jučerašnjeg dana i sinoć proslijeđen brojnim medijskim kućama. Kako se može vidjeti policajci su brutalno pretukli mladića pred ulazom u zgradu. Tijekom dana očekuje se očitovanje policije o istome.

MUP HNŽ-a uputio priopćenje za javnost

Ministarstvo unutrašnjih poslova HNK najoštrije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika koji se dogodio dana 10.4.2021.godine u 23,05 sati, a za kojeg nema opravdanja. Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlaštenja i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko izvinjavamo cjelokupnoj javnosti, a posebno mladiću prema kojem se postupalo.

Dvojica policijskih službenika su odmah udaljeni sa dužnosti, pokrenuta je unutrašnja istraga u kojoj će se istražiti svi aspekti ovakvog ponašanja, te utvrditi postojanje elemenata krivične odgovornosti policijskih službenika. Početna informacija o događaju je proslijeđena i Tužilaštvu HNK.

Ovakvom ponašanju i ovakvim licima ne može i ne smije biti mjesto među policijskim službenicima.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar