Očekuje nas nestabilno vrijeme, u višim predjelima snijeg

Očekuje nas nestabilno vrijeme, u višim predjelima snijeg

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada na području Krajine i dijelu centralne i sjeverne Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C)

Bjelašnica 0; Bugojno 5; Jajce i Zenica 6; Sarajevo 7; Drvar, Ivan-sedlo, Livno, Prijedor i Stolac 8; Banja Luka, Mostar i Sanski Most 9; Doboj, Grude, Trebinje i Tuzla 10; Bihać i Bijeljina 11; Gradačac 14°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946Pa, za 8hPa je veći od normalnog i opada.

Utorak, 13.04. 2021.

U Bosni i Hercegovini oblačno. U nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Snijeg u nizinama je najizgledniji na području Krajine. Vjetar umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jugo veći dio dana. Temperatura zraka u Bosni većinom između 2 i 8°C, u centralnim i istočnim područjima i do 12°C. U Hercegovini temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C.

Srijeda 14.04. 2021.

U Bosni oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U jutarnjim satima prolazno u nizinama može padati snijeg. U Hercegovini djelomično vedro i sa prolaznim padavinama u jutarnjim satima. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Prije podne povremeno su mogući jaki udari vjetra. Temperatura zraka u Bosni većinom između 1 i 7°C. U Hercegovini jutarnja temperatura zraka između 2 i 7°C, a najviša dnevna između 8 i 14°C.

Četvrtak 15.04. 2021.

U Bosni se prognozira pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjerena naoblaka i sunčanije. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar