Nogometaši BiH pružili žestok otpor Francuskoj reprezentaciji

Nogometaši BiH pružili žestok otpor Francuskoj reprezentaciji

Nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine poražena je u srijedu na stadionu Grbavica od selekcije Francuske rezultatom 1:0, u meču trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Usprkos porazu, nogometni tim BiH je pružio dobru partiju i namučio je aktualne svjetske prvake.

Selektor BiH Ivaylo Petev koji je pozitivan na koronavirus, nije bio na klupi Zmajeva , pa su ekipu predvodili njegovi pomoćnici Elvir Rahimić i Slaven Musa.

Prvu priliku imali su gosti u 15. minuti. Nakon centaršuta Kyliana Mbappéa sa lijeve strane, Kingsley Coman pokušava glavom, a Ibrahim Šehić brani njegov udarac.

Darko Todorović u 24. minuti odlično šutira iskosa sa desne strane, ali je Hugo Lloris odlično intervenirao.

Nakon kornera koji je izveo Miralem Pjanić u 26. minuti, Anel Ahmedhodžić je bio najviši u skoku, međutim Lloris je još jednom bio visini zadatka.

Sead Kolašinac u 55. minuti ulazi u protivnički kazneni prostor sa lijeve strane, ali Raphaël Varane blokira njegov šut i odbija loptu u korner.

Francuska dolazi do prednosti u 60′. Nakon centaršuta Adriena Rabiota sa lijeve strane, Antoine Griezmann glavom loptu šalje u mrežu za 0:1.

Do kraja utakmice obje momčadi su imala još nekoliko pokušaja, ali se rezultat nije mijenjao.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar