Nogometna reprezentacija BiH poražena od Sjeverne Irske

Nogometna reprezentacija BiH poražena od Sjeverne Irske

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je na stadionu Grbavica u polufinalu doigravanja za plasman na Evropsko prvenstvo dočekala reprezentaciju Sjeverne Irske. Nakon 120 minuta igre bilo je 1:1, a Sjeverna Irska slavila je nakon jedanaesteraca rezultatom 4:3.

Da nije bilo pandemije Bajević bi debitirao protiv Sjeverne Irske još u ožujku. Ovako je imao utakmice protiv Italije (1:1) i Poljske (1:2) u Ligi nacija, ali je u najvažnijoj protiv Sjeverne Irske u dodatnim kvalifikacijama ostao bez plasmana u play-off za Euro.

”Razočarenje je veliko, teško je svima. Igračima, stručnom stožeru, naciji… dali smo sve što smo mogli u ovome momentu. Imali smo šansi, moglo je biti golova, a kod ovakvih utakmica odlučuju i druge stvari. Sada se vidi da neki igrači nisu mogli da izdrže utakmicu do kraja jer nisu prošli pripreme, ali skupili su snage da odigraju do kraja i čestitam im na tome”, rekao je Bajević u TV kamere odmah poslije utakmice na Grbavici.  Sada će ih morati nekako osposobiti da odigraju dvije utakmice u Ligi nacija, što neće biti nimalo lako nakon ovakvog ispadanja.

”Nastavljamo dalje, imamo dvije utakmice u Ligi nacija i dat ćemo šansu drugim igračima. Neki umorni igrači su šutirali penale, ali takve stvari se događaju”.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar