Obavijest:  Izlaganje na javni uvid podataka o nekretninama s ciljem uspostave katastra nekretnina i zemljišne knjige za  katastarsku općinu Gmići

Obavijest: Izlaganje na javni uvid podataka o nekretninama s ciljem uspostave katastra nekretnina i zemljišne knjige za katastarsku općinu Gmići

OBAVIJEST SLUŽBE ZA PROSTORNO UREĐENJE, KOMUNALNE DJELATNOSTI, IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE I KATASTAR NEKRETNINA

Obavještavaju se vlasnici nekretnina čije se nekretnine vode u katastarskoj općini Gmići (nekretnine koje se protežu od desne strane puta Ometala – Ćališi, završno sa naseljem Krča i komplet planina Makljen do uskopaljske granice),  da se vrše aktivnosti u svezi pripreme za izlaganje na javni uvid podataka o nekretninama s ciljem uspostave katastra nekretnina i zemljišne knjige za tu katastarsku općinu.

Baza podataka iz 1987. godine je skenirana i prenesena u digitalni oblik, istu je potrebno ažurirati tj. nanijeti sve promjene koje su se desile od 1987. godine do danas (temeljem naslijeđa, darovanja, kopovine, cjepanja), a s obzirom da je proteklo više od 30 godina, mnoge su se promjene desile.

Iz tih razloga, pozivaju se svi zainteresirani vlasnici nekretnina katastarske općine Gmići, da svakim radnim danom od 8-16 sati mogu doći u prostorije katastra radi provjere svojih katastarskih podataka u svezi navedenih aktivnosti, te da aktivno učestvuju u izradi baze podataka koja će se koristiti u postupku izlaganja na javni uvid pred općinskim povjerenstvom. Isti mogu donijeti na uvid dokumentaciju kojom se dokazuju promjene koje su nastale nakon 1987. godine.

Svako pasivno držanje može ići na štetu vlasnika nekretnina, jer se ažurira-uređuje baza podataka stara 31 godinu.

NAČELNIK OPĆINE

Dr. Jozo Ivančević

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing