• OBEĆANJE ISPUNJENO-Učenici Područne skole u Rumbocima dobili nove knjige za lektiru
  • OBEĆANJE ISPUNJENO-Učenici Područne skole u Rumbocima dobili nove knjige za lektiru

OBEĆANJE ISPUNJENO-Učenici Područne skole u Rumbocima dobili nove knjige za lektiru

Školska knjižnica Područne osnovne škole u Rumbocima dobila je donaciju u knjigama, dar načelnika Općine Prozor – Rama dr. Joze Ivančevića.

– Školska knjižnica je sastavni dio nastavnog procesa. Kroz povijest je osiguravala knjižničnu građu za učenike i nastavnike radi podupiranja nastavnog programa i njegova proširenja.

Svjesni činjenice svakodnevnog problema naših škola zbog nedostatka lektira u školskim knjižnicama i udaljenosti područnih odjeljenja od centralne škole razgovarali smo s načelnikom Ivančevićem, koji je bez razmišljanja prihvatio naš zahtjev i odobrio sredstva za nabavku knjiga spomenutoj školi, kazala je za Ramski vjesnik Marija Bešker, ravnateljica Narodne knjižnice.

– Ova škola je nekada imala svoj fond knjiga za lektiru dostatan za normalno izvođenje nastave i mnogi od nas su tu učili prva slova i uzimali prvu lektiru. Želja nam je da police za lektiru u našoj školi i dalje ne zjape prazne i neka ova donacija od 27 novih knjiga za lektiru bude početak opremanja školske knjižnice, dodaje ravnateljica Bešker.

– Pozivam sve koji su u ovoj školi učili prva slova da se uključe u ovaj projekt i daruju bar jednu knjigu za lektiru svojoj školi, jer ovu školu smo trebali da nas uputi u život, a sada ona treba nas da joj pomognemo.

Odazovimo se i pomozimo, jer knjiga je prozor u svijet!

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar