Obilježavanje 22.obljetnice brigade Rama

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata danas je u Prozoru obilježena 22. obljetnica brigade Rama.
Naime, na današnji dan prije 22 godine formirana je brigada „Rama“ koja je u to vrijeme puno značila za Ramu i ramske Hrvate.
 
O teretu i žestini rata koji su bili na našem području svjedoče i činjenice o ratnom stradavanju. Rat je odnio brojne žrtve među kojima su bili mnogobrojni civili, ali i vojnici. Među pripadnicima same brigade Rama svoje živote su dala i dva zapovjednika brigade Šimun Fofić-Fofa i Marinko Beljo te 87 vojnika i preko 250 ranjenih.
 
Stoga se svake godine posebno prisjećamo svih njih koji su dali svoje živote za našu slobodu.
 
Ove godine sam program obilježavanja je započeo u 10:00 sati ispred spomen obilježja u Prozoru. Svim poginulim braniteljima brojna izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće, uz pratnju limene glazbe Oružanih snaga FBiH i mažoretkinja naše općine.
 
U 10:30 sati održan je mimohod od Spomenika do crkve Presvetog Srca Isusova u Prozoru gdje je u 11:00 sati održana sv. Misa za sve poginule branitelje koju je predvodio don Stipo Knežević.
 
Nakon svete mise za sve je organiziran domjenak na platou ispred crkve.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing