• OBILJEŽEN „DJEČJI TJEDAN“
  • OBILJEŽEN „DJEČJI TJEDAN“
  • OBILJEŽEN „DJEČJI TJEDAN“

OBILJEŽEN „DJEČJI TJEDAN“

JU „Centar za osobe s posebnim potrebama“ Općine Prozor-Rama u periodu od 2. do 6.10.2017. godine obilježio je „Dječji tjedan“.

Program obilježavanja počeo je u ponedjeljak aktivnošću koja je nosila simboličan naziv „Prezentacija prava djeteta“. U okviru ove aktivnosti korisnicima Centra koji koriste usluge logopeda podijeljeni su „komadi torte“ sa ispisanim porukama o pravima djeteta.

 

 

Utorak je održana Likovna radionica, a istu je vodio akademski kipar i profesor likovne kulture, Antonio Džolan. Likovna radionica podrazumijevala je art terapijski rad, pri kojem je crtanjem ukrašavan hodnik Centra. Ovaj vid rada je jako koristan, budući da se kroz rad, iskustvo i slobodno izražavanje osobe koje u njemu učestvuju osjećaju osvježenim, ojačanim, kompletnim, radujući se, te ostvarujući jednu novu vezu sa sobom, svojom okolinom i ljepotom prirode.

 

 

 

 

 

 

 

U srijedu je realizirana posjeta najmlađem korisniku Centra, uz upoznavanje sa potrebama i poteškoćama s kojima se njegova obitelj susreće.

Četvrtak je bio predviđen za Glazbenu radionicu, koju je vodila profesorica glazbene kulture, Sonja Cvitanović. Glazbena terapija imala je jako pozitivan efekt na korisnike, koji su kroz pjesmu, te druženje sa različitim muzičkim instrumentima zaista uživali.

Program obilježavanja „Dječjeg tjedna“ završava se danas, prezentacijom aktivnosti sa radionica, u sklopu koje su u hodniku Centra izloženi radovi sa edukativno-kreativnih radionica u okviru projekta „Kroz igru zajedno“.

Projekt je financiran od strane Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, a opći cilj  je promocija prava osoba sa invaliditetom, uz poboljšanje društvene brige za djecu i osobe sa invaliditetom.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar