Ovo uče hrvatski školarci: ‘Zamisli da je Trnoružica manekenka i da je poljupcem ljubi nogometna nada Dinama ili Hajduka…’

Ovo uče hrvatski školarci: ‘Zamisli da je Trnoružica manekenka i da je poljupcem ljubi nogometna nada Dinama ili Hajduka…’

Ovo je zadatak ispisan na stranici radne bilježnice ‘Jezik moj hrvatski’ za peti razred osnovne škole u Hrvatskoj, autora Matković, Cvjetković, Silić, ovogodišnje izdanje.

“Zamisli da je Trnoružica moderna manekenka i da je poljupcem budi mlada nogometna nada Dinama, Hajduka, Rijeke ili kojega drugoga nogometnog kluba. Na prazne crte napiši modernu bajku. Nastoj biti što duhovitiji/duhovitija”.

Ovo je zadatak ispisan na stranici radne bilježnice ‘Jezik moj hrvatski’ za peti razred osnovne škole, autora Matković, Cvjetković, Silić, ovogodišnje izdanje.

Sporna je stranica izazvala bijes roditelja na društvenim mrežama, a jedna je učiteljica iz Velike Gorice, uz objavljenu fotografiju zadatka, napisala je sljedeće:

“Predlažem za sljedeću godinu karikaturu buljookog podbuhlog župana i uplašene žene koje je pala na radijator, te tekst – Napiši modernu i duhovitu bajku naslova: Udario ju je samo jednom”.

Neki roditelji smatraju da je ovo čisti seksizam, drugi da je zadatak klasičan primjer zatupljivanja djece jer se ženu prikazuje kao uvijek našminkanu silikonsku ljepoticu, a muškarca kao mišićavog nogometaša.

Neki su se sprdali pišući svoju verziju moderne bajke:  “Nakon što se TRNORUŽICA RAZBILA od alkohola u jednom poznatom narodnjačkom klubu, te pala u nesvijest probudi je poznati FUDBALER jednim poljupcem. Iste je večeri trnoružica pokazala šta zna u krevetu …Živjeli su dugo i sretno dok Trnoružica nije potrošila sve njegove pare…”. Drugi komentiraju kako su na slici Drpići, odnosno Nives Celzijus i njen bivši suprug Dino Drpić, i nije im jasno kako su oni primjer društvu.

 

(Izvor: Vijesti.hr)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar