Obilježena 24. godišnjica stradanja u Križančevu Selu

Obilježena 24. godišnjica stradanja u Križančevu Selu

Komemorativnom sjednicom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, u petak je obilježena 24. godišnjica stradanja pripadnika HVO-a i hrvatskih civila u Križančevu Selu, općina Vitez.

Obitelji žrtava ponovno su upozorile da su 22. prosinca 1993. godine u Križančevu Selu ubijene 64 osobe te da do danas nitko od pripadnika Armije RBiH nije procesuiran za ovaj zločin.

– Kobne ’93 godine izgubio sam oca, a uz njega i niz rođaka i prijatelja. Najviše boli to što, ni nakon niza godina, nitko nije odgovarao za ovaj zločin, niti je pokrenut bilo kakav proces kako bi odgovorni bili sankcionirani – ispričao je Zdravko Križanac.

Predsjednica Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja Ljubica Garić kazala je novinarima kako su obitelji žrtava razočarane te da gube nadu da će pravda biti zadovoljena.

– Ovo su preteški dani za sve nas, svaki Božić nam je veoma težak… I onda kad se doživi ovakvo poniženje, zaista se nema što reći. Ovo je krik, koji čujemo samo mi – kazala je Garić.

Osim obitelji i prijatelja žrtava, obilježavanju godišnjice stradanja u Križančevu Selu prisustvovali su i brojni dužnosnici, a među njima, predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH Božo Ljubić, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara, te predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Srednjobosanske županije (SBŽ). (Fena)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar