‘Obitelj Grabo’ – Predstavljamo crtić o korupciji u BiH

‘Obitelj Grabo’ – Predstavljamo crtić o korupciji u BiH

Prvi je to u nizu od deset animiranih filmova nastalih u produkciji portala Bljesak.info koji na jedinstven način progovara o korupciji u našem društvu. 

U četvrtak 23. svibnja u 12 sati u amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru bit će premijerno prikazana prva epizoda animiranog filma ‘Obitelj Grabo’. Prvi je to u nizu od deset animiranih filmova nastalih u produkciji portala Bljesak.info koji na jedinstven način progovara o korupciji u našem društvu.  ”Kratkim jednominutnim animacijama nastojimo podignuti svijest o korupciji u našem društvu i upozoriti na sve negativnosti koje ova pojava nosi sa sobom. Također, cilj je prikazati kako nam se korupcija sve više čini normalnom i, što je najgore, potrebnom pojavom”, poručili su organizatori.

Uz promociju animiranog filma, u organizaciji portala Bljesak.info, biti će održano i predavanje o korupciji u našem društvu. Predavači će biti: – Berislav Jurič , urednik portala Bljesak.info, scenarist i redatelj animiranog serijala ‘Obitelj Grabo’, – Azhar Kalamujić, novinar Centra za istraživačko novinarstvo, – Aleksandar Draganić, ekonomski analitičar i stručnjak za pitanja korupcije. Projekt je nastao u nastao uz podršku organizacije ‘European Endowment for Democracy’.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar