• Objavljen općinski Javni poziv za poticaj poljoprivrednoj proizvodnji u 2019.
  • Objavljen općinski Javni poziv za poticaj poljoprivrednoj proizvodnji u 2019.

Objavljen općinski Javni poziv za poticaj poljoprivrednoj proizvodnji u 2019.

Općina Prozor – Rama objavila je Javni poziv  za odabir korisnika sredstava  za poticaj poljoprivrednoj proizvodnji na području općine Prozor-Rama za 2019. godinu.

Javni poziv je temeljen na ranije donesenom Programu utroška sredstava za poticaj poljoprivrednoj proizvodnji kojim se raspoređuje ukupan iznos od 250.000,00 KM, koliko je utvrđeno u Proračunu Općine za 2019.

U odnosu na ranija razdoblja, ovogodišnji Program i Javni poziv obuhvatili su i potpore za uzgoj ovaca i koza, i to u visini od 5,00 KM po grlu za rasplodne janjce i kozliće, koji su u sustavu federalnog poticaja u visini, odnosno po 10,00 KM po grlu osnovnog stada za uzgajivače koji nisu u federalnom  sustavu poticaja-godišnji prosjek broja grla u osnovnom stadu. Razlog za ovakav pristup jeste taj što federalno poticaj prepoznaje samo veće uzgajivače, te se ovim općinskim poticajom potpomažu i manji uzgajivači.

Javnim pozivom predviđene su slijedeće potpore>:

  • Za animalu proizvodnji – 69.000,00 KM,
  • Za biljnu proizvodnju – 50.000,00 KM,
  • Za kapitalne projekte u poljoprivredi – 25.000,00 KM.

Osim ovih poticaja namijenjenih izravno poljoprivrednicima, kroz općinski Program podržati će se: Sajam „Dani šljive“, za praćenje stanja i razvoja poljoprivrede u našoj Općini, za edukacije i slične aktivnosti.

Javni poziv i prateći obrasci mogu se preuzeti na stranica općine Prozor-Rama.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing