Od MUP-a Republike Hrvatske zatraženo postupanje vezano za nezakonitosti u izbornom procesu

Od MUP-a Republike Hrvatske zatraženo postupanje vezano za nezakonitosti u izbornom procesu

Ured Načelnika poslao je dopis MUP-u Republike Hrvatske i  Policijskoj upravi Zagrebačkoj, u kojemu je prenio informaciju o nezakonitom prikupljanju osobnih podataka od strane osoba iz Ramske zajednice Zagreb, sa ciljem korištenja u izborne svrhe.

Zatraženo je postupanje sa ciljem sprječavanja nezakonitosti, jer ni jedan propis ne dozvoljava korištenje tuđih osobnih podataka onako kako to pokušavaju raditi u Ramskoj zajednici u Zagrebu. Svima je u sjećanju 2016. godina kada je organizirana velika prijevara glasača, kada su se koristili tuđi osobni podaci, vršilo falsificiranje tuđih potpisa, vršilo čak i falsificiranje  javnobilježničkih isprava, te vršilo prijavljivanje osoba na adrese na kojima nisu nikada ni stanovali u Zagrebu, Bjelovaru, Popovači, Svetom Ivanu Žabno, Sunji, Križevcima, Požegi, Jakšiću, Velikoj, Polači, Kakmi, Splitu, Solinu, Drnišu, Sinju, Kninu, Imotskom, Vinjanima, Vrgorcu, Dubrovniku, Mokošici, Metkoviću, …

U policijskim provjerama koje su slijedile nakon tadašnjih nezakonitosti problema su imali i mnogi vlasnici kuća i stanova na koje su vršene prijave glasača, jer su i oni bili zloupotrijebljeni u prljave izborne prijevare.

Ne bi bilo dobro da se nastave nezakonitosti u sadašnjem  izbornom ciklusu, te će se nastaviti upozoravati na sve ono što se bude uočilo.

Dopis općine MUP-u RH

KAZNENI ZAKON FEDERACIJE BOSNE I – povreda biračkih prava

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar