OD NOVE GODINE: Svi zaposleni u školama morat će imati covid-potvrde

OD NOVE GODINE: Svi zaposleni u školama morat će imati covid-potvrde

U cilju organizacije nastavno- obrazovnog procesa u Federaciji BiH poslije zimskog raspusta, uskoro će biti organiziran sastanak predstavnika federalnog i županijskih ministarstava obrazovanja, u suradnji s predstavnicima iz resora zdravstva kako bi se donijela konačna odluka o načinu primjene novih epidemiološka pravila u drugom polugodištu po kojima će svi zaposleni u javnim službama morati imati dokaz da su cijepljeni, testirani ili da su preboljeli covid-19, rečeno je Feni iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

Naime, Vlada Federacije odlučila je podržati prijedlog federalnog Kriznog stožera o uvođenju pravila “cijepljen-testiran-prebolio,” a nove mjere počet će se primjenjivati od 20. prosinca, jer je procjena kako će toliko vremena trebati za potrebne pripreme i prilagođavanje unutar zdravstvenog sustava.

Svaki poslodavac će odlučiti kako postupiti u slučajevima kada neko od uposlenika, ukoliko nije prebolio Covid-19, ne bude htio ispuniti jedan od ova dva gore navedena uvjeta.

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti poziva nastavnike, roditelje i učenike da sa visokim stupnjem odgovornosti pristupe poštivanju epidemioloških mjera, kako bi odgojno-obrazovne ustanove što duže ostale otvorene.

“Ovo je u najboljem interesu djece, s obzirom na to da se dosadašnji gubici u učenju i razvoju teško mogu nadoknaditi ako im ne omogućimo da kontinuirano pohađaju nastavu tijekom pandemije”, poručila je pomoćnica federalnog ministra obrazovanja i znanosti Nadija Bandić.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing