Od ove godine besplatan javni prijevoz za sve stanovnike općine Prozor-Rama

Od ove godine besplatan javni prijevoz za sve stanovnike općine Prozor-Rama

Općina Prozor-Rama od ove godine uvodi besplatni javni prijevoz za sve svoje stanovnike.  

Već godinama općina Prozor-Rama u potpunosti financira prijevoz učenika za osnovne škole  iako je to zakonska obveza županije. To je potvrdila i prošlogodišnja sudska presuda kojom HNŽ mora platiti općini za izvršeni prijevoz učenika osnovnih škola više od 500 tisuća KM uz kamatu. Također je prije nekoliko godina omogućila besplatan prijevoz za učenike Srednje škole Prozor.  Nakon osnivanja JP “Javni prijevoz” d.o.o. i nabavke kvalitetnih vozila za prijevoz otkupljen je prostor autobusnog kolodvora koji će uskoro biti stavljen u funkciju.

U tijeku je faza usklađivanja autobusnih linija na području cijele općine kako bi se stanovnicima omogućio besplatni prijevoz. Već od 13. 01.2020. počinje prve probne linije. Naravno, bit će još usklađivanja linija prema potrebama stanovništa. Stoga iz JP “Javni prijevoz” pozivaju predstavnike mjesnih zajednica da dostave svoje prijedloge o potrebama pirpadnika njihovih mjesnih zajednica kako bi linije bile što kvalitetnije uspostavljene.

Sigurno jo ovo jedina općina u BiH, ali i šire koja ima osiguran bespaltan prijevoz za sve učenike i ostalo stanovništvo.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar