Od posljedica prometne nesreće preminuo Rajko Dujmić, legendarni hrvatski glazbenik

Od posljedica prometne nesreće preminuo Rajko Dujmić, legendarni hrvatski glazbenik

Od posljedica prometne nesreće preminuo je kantautor Rajko Dujmić (65). Obitelj i prijatelji opraštaju se od legendarnog glazbenika putem društvenih mreža.

Rajko je zadobio za život opasne ozljede kada je u srijedu kod Ravne Gore izgubio nadzor nad vozilom i sletio u provaliju.

Bio je smješten na jedinici intenzivnog liječenja riječkog Kliničkog bolničkog centra, gdje su se liječnici borili za njegov život no na kraju ga ipak nisu uspjeli spasiti.

Bio je hrvatski glazbenik i skladatelj, najpoznatiji kao vođa grupe Novi fosili. Bio je i dobitnik Porina za životno djelo.

Dujmić je u Zagrebu završio srednju glazbenu školu na smjeru violina te je potom apsolvirao na Pedagoškoj akademiji. Počeo je svirati klavijature u rock sastavima “Grupa Marina Škrgatića”, “Crno bijeli”, “Klan” i “Zlatni akordi”. Prva mu je autorska pjesma izvedena na Boom festivalu u Ljubljani.

Većinu svoje karijere Dujmić je proveo u Novim fosilima, čija je najprodavanija ploča “Budi uvijek blizu” iz 1981. godine bila prodana u gotovo 500 tisuća primjeraka čime je dostigla dijamantnu nakladu. Na tom albumu su neki od najvećih hitova Rajka Dujmića i Fosila – “Plava košulja”, “Tonka”, “Ključ je ispod otirača”…

Svoj prvi i jedini solo album “Nizvodno od raja” objavio je 1993. godine. Gold Collection s njegovim najboljim pjesmama koje je pisao za druge izvođače i od Novih fosila izdana je 2009. godine.

Zajedno sa Zrinkom Tutićem napisao je 1991. godine omiljenu hrvatsku domovinsku pjesmu “Moja domovina”.

https://www.youtube.com/watch?v=RUAcu3nX3bU&feature=emb_title

Autorica: Daniela Delale

Izvor:dnevnik.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing